LGE-MSLG i Microsoft postali strateški partneri: LG mrežni monitor za nove tehnologije

 

LG Electronics (LG) i Microsoft su potpisali ugovor o saradnji na razvoju i marketingu za LG mrežne monitore, višestruko računarsko rešenje sa Windows MultiPoint Server-om (WMS) i sa RemoteFX. Ovo predstavlja bitan korak za ove dve kompanije i njihove zajedničke napore da unaprede integrisana rešenja sa mrežnim monitorima u centralizovanom računarskom okruženju.

 

LG će predstaviti novu liniju mrežnih monitora sa RemoteFX funkcijom sredinom 2011. godine, pozicionirajući LG u centar rastućeg tržišta cloud computing-a. Ovakva strategija će takođe omogućiti kompaniji LG značajno povećanje prisustva na tržištu velikih i srednjih preduzeća, kako bi odgovorila na potrebe za virtualizacijom i virtualnom desktop infrastrukturom (VDI).

Povezana vest:  Manji ekološki otisak uz Eco Rating i produženu garanciju telefona

 

Soon Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Business Solutions, izjavio je: „Sa neprevaziđenim Microsoft iskustvom u razvoju operativnih sistema i sa proverenom LG multi computing tehnologijom, ova saradnja će pomoći kompaniji LG da proširi svoju ponudu monitora, i da se pozicionira kao lider u oblasti cloud computing rešenja.“

 

„LG podrška Windows platformi i kontinuiran razvoj njihovih integrisanih mrežnih monitora će pružiti novo računarsko iskustvo velikim preduzećima koje žele da uvedu virtualizaciju“, rekao je Steve Guggenheimer, potpredsednk OEM sektora korporacije Microsoft. „Radujemo se dugoročnoj saradnji sa kompanijom LG i evoluciji monitora ka centralizovnom računarskom okruženju.“

 

LG mrežni monitori će koristiti Microsoft WMS 2010, koji omogućava školama da većem broju studenata pruže mogućnost personalizovanog Windows iskustva uz manje ukupne troškove. Dodatno, LG mrežni monitor integrisan sa Microsoft WMS 2010 dizajniran je da bude dovoljno jednostavan da profesor, bez stručnog znanja, instalira i nadgleda studentske računare. Za višejezične potrebe, svaki student može pojedinačno raditi na mrežnom monitoru koji je povezan sa WMS nalogom na drugom jeziku.

Povezana vest:  Huawei Matebook - ovaj tablet Vam pomaže da isplanirate novogodišnju kupovinu

 

Jedan od glavnih sektora kojima su namenjeni LG mrežni monitori je obrazovanje, tržište koje se očekuje da će dostići 20 miliona jedinica do 2015. godine. LG će nastojati da iskoristi mogućnosti u segmentu obrazovanja sa svojim mrežnim monitorima koji koriste WMS 2010, sa ciljem da ostvari udeo od 25% tržišta do 2012. i tako postane lider na globalnom tržištu.

Povezana vest:  Canyon predstavlja tri jedinstvena dizajna, tri uzbudljive nove linije

 

LG i Microsoft su se takođe udružili i na razvoju integrisanih mrežnih monitora sa RemoteFX funkcijom. Kako se RemoteFX platforma razvija i poboljšava svoje bezbednosne i upravljačke funkcije, njena upotreba zajedno sa LG naprednom Network tehnologijom će omogućiti LG-u da proširi svoje delovanje u sferi mrežnih monitora na nivou velikih kompanija. Cloud computing je baziran na virtualnim sistemima koja omogućavaju korisnicima da pristupe istoj infrastrukturi, platformi i programima koji su im potrebni putem interneta, a očekuje se rast ovog tržišta od 1.2 miliona jedinica do 2012. godine.