HTC_Tattoo2Kompanija „HTC“ najavila zvaničan ulazak na srpsko trzište

 

Tajvanska kompanija „HTC“ (High Tech Computers Corporation) koja proizvodi „pametne telefone“ za globalno tržište, najavila je danas svoj zvanični ulazak na srpsko tržište i predstavila nove modele smart telefona – „HTC dizajer“ (desire) i „HTC dizajer zed“ (desire Z) koji će se tokom oktobra naći kod domaćih mobilnih operatera.

Modeli „HTC dizajer“ i „HTC dizajer zed“ prezentovani su srpskom tržištu mesec dana nakon što su imali svetsku premijeru u Londonu, ali rukovodstvo kompanije nije želelo da precizira kod kojih domaćih operatera će ovi modeli biti dostupni.

Povezana vest:  Tehnički Univerzitet u Beču je razvio čip za novu infracrvenu kameru

Predstavnici „HTC“ koropracije su na prvoj konferenciji za novinare te kompanije u Beogradu, izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa mobilnim operaterima u Srbiji i naglasili da je ovo tržište izuzetno važno za „HTC“.

Regionalni direktor kompanije „HTC“ za jugoistočnu Evropu Nikitas Glikas je istakao da „HTC“ ne dolazi na srpsko tržište zato što je reč o velikom tržištu, nego zbog toga što je Srbija i do sada veoma cenila „HTC“ kao brend.

-HTC želi da razvija svoju inovativnost još više i brže nego ostali proizvođači i da našim korisnicima pružimo što više opcija“, naveo je Glikas i objasnio da slogan „HTC-a“, „quietly brilliant“ znači da oni tiho osmišljavaju inovacije i stvaraju nove „briljantne“ modele telefona.

Povezana vest:  SteelSeries predstavlja nove velike QcK podloge i do dimenzija od čak 160 x 80 cm

On je najavio da će „pametni telefoni“ te kompanije vrlo brzo koristiti novu verziju operativnog sistema „Windows Mobil 7“, koji je namenjen „smart“ telefonima, a reč je o kombinaciji mobilnog telefona i džepnog računara. Direktor marketinga „HTC-a“ za Evropu Vladimir Malugin, predstavio je novu uslugu „HTC Sens“, zasnovanu na „Guglovom“ operativnom sistemu „Android“.

Besplatne usluge „HTC Sensa“ dostupne su na internet stranici „HTCSense.com“, gde su pružena razna poboljšanja koja unapređuju dobijanje, kreiranje, razmenu i pristup multimedijalnim sadržajima.

Povezana vest:  Kompanija Kaspersky Lab upozorava: napadnuti korisnici Mac uređaja

Malugin je objasnio da „HTC Sens“ omogućava korisnicima da snime video klip u HD verziji i prezentovao način na koji se na smart telefonima „HTC“-a moze pristupiti onlajn mapiranju, elektronskoj biblioteci, kao i kako se telefon, u slučaju da bude ukraden, može locirati i mnoge druge opcije.

Konferenciji za novinare te korporacije u Beogradu, prisustvovali su i predstavnici vodećeg menadžmenta „HTC-a“ iz 13 zemalja sveta – Tajvana, Bugarske, Grčke, Estonije, Letonije, Litvanije, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Ukrajine, Hrvatske i Češke.