Kompanija Huawei Consumer Business group predstavila je HUAWEI Mate 20 lite, najnovijeg člana HUAWEI Mate serije. Od svog predstavljanja u oktobru prošle godine, telefon HUAWEI Mate 10 je postao veoma popularan među pripadnicima više klase poslovnih ljudi. Sa namerom da korisnicima omogući korišćenje više opcija Mate serija, Huawei je stvorio elegantni HUAWEI Mate 20 lite namenjen mladim profesionalcima koji tek ulaze u poslovne vode. Četvorostruka AI kamera lako može da uslika prelepe fotografije u raznim situacijama, a telefon poseduje i novi EMUI 8.2 interfejs sa neverovatnim opcijama koje će zadovoljiti potrebe korisnika vezane za posao, društvene medije, razonodu ili bilo šta drugo.

Vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja unutar stilski atraktivnog pakovanja

Mladi ljudi koji tek postaju buduća poslovna elita, najčešće imaju velika očekivanja od svojih telefona. Pored očekivanja da uređaj ispuni njihove potrebe, žele da on ima što veću vrednost i sopstveni modni stil. HUAWEI Mate 20 lite u potpunosti odgovara na zahteve svoje ciljne grupe kada je reč o dizajnu. Sa odnosom veličine od 19:5:9, novi FHD + FullVuew displej od 6,3 inča i tanko kućište omogućavaju korisnicima da se u potpunosti prepuste uživanju u igricama i video snimcima.

Pronalaženje lepote simetrije ne zahteva detaljnu potragu jer je simetrija sveprisutna, prirodna pojava koja se može pronaći i na objektima koje je čovek napravio. Simetrijski pravilne šeme i oblici prirodno privlače pažnju ljudi. Simetrija dočarava zvaničnost, harmoniju, smirenost i ravnotežu. HUAWEI Mate 20 lite je dvostruko simetričan, što uređaj čini ne samo prelepim za posmatranje već stvara vizuelnu uređenost ostalih estetskih elementa. Pored toga, ispod staklene pozadine sa 2.5D dizajnom, HUAWEI Mate 20 lite poseduje sloj sa teksturom koji stvara upadljiv 3D efekat sa kontrastom senki i boja.

Povezana vest:  Lenovo i Google sarađuju na novom Project Tango uređaju

Uslikajte izuzetnost pomoću četvorostruke AI kamere

Mladi koji tek počinju da rade su rasli paralelno sa razvojem interneta, tako da deljenje sadržaja preko društvenih medija za njih predstavlja instinktivnu radnju. Pomoću interneta istražuju i upoznaju svet, i uživaju u slobodi povezivanja i deljenja informacija sa ljudima širom sveta. Slike i video snimci su najpraktičniji mediji za deljenje informacija o sebi, a kamere imaju sve veću ulogu u ovom procesu. HUAWEI Mate 20 lite poseduje četiri AI kamere, dve napred i dve pozadi, što omogućava pametniji pristup slikanju.

Ne bi li korisnicima ponudio bolje iskustvo slikanja, Huawei je u HUAWEI Mate 20 lite ugradio dvostruke prednje kamere sa senzorima od 24MP i 2MP. Kamere sa jednim sočivom se uglavnom oslanjaju na softver da stvori virtuelni bokeh efekat. S druge strane, dvostruke kamere koriste primarno sočivo da zabeleži podatke o subjektu, a drugo da zabeleži podatke o dubini polja. Digitalnim kombinovanjem ovih podataka, dvostruke kamere mogu da uslikaju slike sa autentičnim bokeh efektima, poput onih koje koriste profesionalni fotografi za isticanje subjekata slike. Za razliku od većine drugih uređaja na tržištu koji podržavju prepoznavanje scene samo na zadnjim kamerama, HUAWEI Mate 20 lite koristi potencijale veštačke inteligencije da omogući i prednjim kamerama da prepoznaju više od 200 scena podeljenih u 8 kategorija (Plavo nebo, Plaža, Biljka, Noć, Pozornica, Cvet, Zatvoreni prostor i Sneg) i optimizuju svaku od njih pomoću jednstvene konfiguracije.

Za potrebe prepoznavanja scena na zadnjim kamerama, inteligentni sistem telefona HUAWEI Mate 20 lite sa podrškom veštačke inteligencije je proučio više od 100 miliona slika i može da prepozna 500 scena u 22 kategorije, kao što su Portret, Plavo nebo, Sneg, Antička građevina, Vatromet, Biljka, Mačka, Pas, Tekst, Hrana, Automobil i Noć. Telefon automatski identifikuje različite scene i shodno tome prilagođava podešavanja, omogućujući korisnicima najbolje moguće rezultate i inteligentno iskustvo slikanja. Dvostruke zadnje kamere sa senzorima od 20MP i 2MP su unapred podešene za stvaranje sjajnih slika, tako da korisnici ne moraju da potroše mnogo vremena na konfiguraciju već mogu da se fokusiraju na prepoznavanje sjajnih momenata za slikanje.

Povezana vest:  Vrhunski saveti Canon profesionalaca o pokretanju karijere u sportskoj fotografiji

Moćni HUAWEI Mate 20 lite ne samo da stvara slike lepšeg izgleda, već može i da automatski identifikuje pol i kožu subjekta. Huawei algoritam za ulepšavanje omogućava da slefiji sadrže jasne detalje bez obzira na to da li scena ima slabije osvetljenje ili svetlo u pozadini. Zahvaljujući HDR prikazu u stvarnom vremenu, korisnik može da vidi tačno kako će fotografija izgledati. Takođe poseduje 3D Qmoji, kao i pet vrsta profesionalnih efekata osvetljenja poput blagog osvetljenja (Rembrandt light), osvetljenja koje se fokusiran na centralni deo lica ili scenskog osvetljenja, koji slike čine lepim i omogućavaju korisnicima da prikažu svoj aktivni životni stil.

Flegšip performanse pokreću iskustvo pametnog korišćenja

HUAWEI Mate 20 lite sadrži Kirin 710 SoC sa osam jezgara i najnoviji EMUI 8.2 koji korisniku pružaju izvanredno iskustvo kroz savršenu integraciju softvera i hardvera.

Kirin 710 je prvi 12nm-ski čip kompanije Huawei. Specijano napravljen za HUAWEI Mate 20 lite, Kirin 710 poseduje A73 jezgro koje je 75% moćnije od A53 jezgra na čipu Kirin 659. Po pitanju GPU performansi, Kirin 710 radi 1,3 puta bolje u odnosu na svog prethodnika Kirin 659. Pomoću četiri Cortex A73 jezgra sa taktom od 2,2GHz i četiri Cortex A53 jezgra sa taktom 1,7GHz, čip Kirin 710 nudi neverovatne i balansirane performanse. Takođe poseduje dva SIM slota, i oba podržavaju 4G i VoLTE mreže, što umanjuje važnost odabira gde staviti SIM karticu.

Povezana vest:  Kako različiti trendovi utiču na dizajn pametnih telefona?

HUAWEI Mate 20 lite poseduje EMUI 8.2 interfejs zasnovan na Android Oreo sistemu. On se odlikuje obiljem opcija sa veštačkom inteligencijom, uključujući AI asistenta za kupovinu, kao i pametnu galeriju za slike koja koristi veštačku inteligenciju da prepozna teme i shodno tome klasifikuje slike. U zavisnosti od sadržaja, slike će biti podeljene u 15 većih kategorija i 100 manjih žanrova, uključujući hranu, pejzaže, dokumenta i ostalo. Kada se nalazite u bučnom okruženju, HUAWEI Mate 20 lite će pomoću veštačke inteligencije umanjiti buku ambijenta da biste mogli da čujete sve važne informacije tokom poziva. EMUI 8.2 nije samo sredstvo komunikacije, već digitalni batler koji poznaje i razume želje korisnika.

Fotografisanje, komunikacija i igranje igrica su tri najvažnije potrebe kupaca mobilnih uređaja. Čak i pripadnici poslovne elite moraju da se odmore nakon rada. Pored čipa Huawei Kirin 710 i RAM memorije od 4GB, HUAWEI Mate 20 lite poseduje i opciju Game Suite, asistenta koji nudi bolje iskustvo igranja igrica. Na kraju, u cilju produžavanja vremena korišćenja, HUAWEI Mate 20 lite poseduje bateriju ogromne zapremine od 3750mAh, i podržava tehnologiju brzog punjenja HUAWEI Quick Charge.

HUAWEI Mate 20 lite je naslednik osnovnih karakteristika Mate serije. Njegov jednostavni, ali elegantni, simetrični dizajn i izvanredne performanse predstavljaju savršenu integraciju fukncionalnosti i veštačke inteligencije, nudeći veću vrednost mladoj poslovnoj eliti.

Za više informacija posetite https://huaweiforum.rs/