Qos_F750_red_3D_Prod_Full_May11_01_scr

Toshiba Evropa predstavlja Qosmio F750 3D za 3D bez naočara

Toshiba kompjuterski sistemi, divizija Toshibe Evropa GmbH, danas je lansirao je svoj prvi laptop za 3D* bez naočara. Qosmio F750 3D predstavlja dva revolucionarna dostignuća: to je prvi komercijalni 3D laptop bez naočara na svetu koji može istovremeno da prikazuje 2D i 3D sadržaje na ekranu. Ovo predstavlja potpuno nov 3D doživljaj jer korisnici mogu, na primer, da gledaju 3D sadržaj u jednom prozoru i u isto vreme pretražuju internet u drugom. Qosmio F750 3D, sa DVD 2D u 3D konverzijom u realnom vremenu visokog kvaliteta, takođe otvara neverovatne mogućnosti za profesionalce kao što su arhitekte, naučnici, dizajneri proizvoda i doktori. Qosmio F750 3D i verzija Qosmio F750 bez 3D biće dostupni u Evropi u dve boje tokom trećeg kvartala 2011. godine.

Povezana vest:  Verizon želi da testira 5G mobilnu telefoniju 2016. godine

3D unplugged: najpogodniji način za uživanje u 3D formatu na laptopu

,,Qosmio F750 3D savršeno demonstrira kako Toshiba koristi svoju izuzetnu ekspertizu u istraživanju i razvoju da bi inovativne tehnologije i aplikacije pretvorila u proizvode za korisnike’’, kaže Marco (Marko) Perino, generalni menadžer Divizije za digitalne proizvode kompanije Toshiba Evropa. ,,Ovaj novi model nudi najnoviju tehnologiju kakvu žele zaljubljenici u multimedije i profesionalci.’’

Prepoznavanje lica za izbegavanje mrtvih uglova u 3D režimu rada

Toshiba koristi aktivno sočivo koje služi da razdvoji dve paralaksne slike i usmeri ih u levo i desno oko. Da bi korisniku omogućio da menja svoj položaj ispred ekrana laptopa, Qosmio F750 3D ima HD veb kameru sa tehnologijom za prepoznvanje lica, koja stalno prati položaj lica korisnika, što omogućava široku 3D zonu gledanja bez mrtvih uglova. Qosmio F750 može jednostavno da se pveže na bilo koji 3D TV preko HDMI kabla, tako da korisnik može da uživa u izuzetnom 3D doživljaju sa prijateljima i porodicom.

Povezana vest:  Bivši izvršni direktor Epla predstavio dva Obi smartfona

Istovremeno prikazivanje 2D i 3D sadržaja

Aktivno sočivo takođe omogućava da se na ekranu istovremeno prikazuju 2D i 3D sadržaji – 3D doživljaj koji pruža samo 3D tehnologija bez naočara. Korisnici sada mogu, na primer, da gledaju 3D film i čitaju dodatne informacije na vebsajtu u 2D formatu.

Pomeranje granica u gledanju 3D filmova i igranju 3D igara

Sa ugrađenim harman kardon® stereo zvučnicima i Dolby® Advanced Audio, korisnici imaju doživljaj kao da su u pravom bioskopu – u 2D i 3D režimu rada. Međutim, 3D bez naočara na laptopu otvara razne nove mogućnosti koje prevazilaze gledanje filmova i igranje igara. Zamislite inovativne onlajn servise u sektoru turizma kao što su živopisne trodimenzionalne slike hotelskih soba, muzeja ili gradskih panorama. Takođe podržava profesionalce u svakodnevnom radu – arhitekte, unutrašnje dekoratere i dizajnere proizvoda koji mogu da udahnu život svojim idejama, a naučnici mogu da koriste ovu tehnologiju za pravljenje 3D modela. Zahvaljujući najmodernijoj 2D u 3D konverziji, koja dodaje treću dimenziju 2D slikama u realnom vremenu, hirurzi mogu da unaprede svoja ispitivanja i dodatno smanje uticaj invazivne hirurgije.

Povezana vest:  Broj korisnika koji su se suočili sa pretnjama prerušenim u popularne onlajn platforme za učenje porastao je za 60% u drugoj polovini 2020. godine