Kompanija LG Electronics (LG) će na sajmu CES 2019 predstaviti CineBeam laserski projektor druge generacije (model HU85L) sa 4K rezolucijom i tehnologijom ultra kratkog dometa (Ultra Short Throw – UST). Proizvod koji je već nagrađen priznanjem za inovacije na CES 2019 nadovezuje se na uspeh prvog projektora kompanije LG sa 4K rezolucijom (model HU80K) i nastavlja da se ističe u odnosu na konkurente minimalnim zahtevima u pogledu prostora i kompaktnim dizajnom koji može da projektuje zapanjujuće oštre slike na praktično bilo kojoj ravnoj podlozi – zidu, podu ili plafonu.

Zahvaljujući UST tehnologiji, LG CineBeam Laser 4K može da se postavi na malo više od 2 inča (5cm) od zida kako bi projektovao sliku dijagonale 90 inča (228cm). Postavljen na razdaljinu od 7 inča (17cm), projektor proizvodi sliku dijagonale 120 inča (304cm). Uz jednostavnu i efikasnu instalaciju, ovaj prostorno ekonomičan proizvod pruža zapanjujuće doživljaje gledanja u istinski bioskopskoj razmeri.

Povezana vest:  Umro Džek Tramijel, otac "Komodora 64"

Realizacijom osvetljenja od 2.500 ANSI lumena i rezolucije 4K UHD, LG CineBeam Laser 4K pruža izuzetno svetle i jasne slike i izvanredan nivo crne boje, unapređujući iskustvo gledalaca. Model HU85L može da reprodukuje boje visoke tačnosti zahvaljujući širokom rasponu boja, koji dalje povećava realističnost svake prikazane slike. Projektor kompanije LG takođe pruža obilje opcija u pogledu sadržaja, omogućavajući korisnicima da strimuju filmove i serije sa svojih omiljenih servisa, dok USB, Ethernet i HDMI pružaju još opcija za povezivanje.

Izuzetno kompaktan LG CineBeam Laser 4K, lako može da se pomera i podešava prema svakoj sredini, štedeći vreme potrebno za pripremu. Manji je od drugih vodećih 4K projektora i ima suptilan dizajn koji ne odvraća pažnju od doživljaja gledanja i LG HU85L čini privlačnim dodatkom svakom prostoru. Napredni projektor pruža unapređenu vizuelnu tačnost zahvaljujući funkciji 12-point keystone adjustment, koja eliminiše distorziju slike kojoj su često podložni drugi UST projektori.

Povezana vest:  NA HUMANITARNI BROJ 1003 POSLATO 364.506 PORUKA

LG CineBeam Laser 4K donosi maksimalnu lakoću korišćenja zahvaljujući tehnologiji veštačke inteligencije koja korisnicima omogućava da pomoću glasovnih komandi koriste benefite ThinQ platforme veštačke inteligencije, Gledaoci zapravo mogu da kontrolišu rad projektora rečima „isključi projektor nakon što se film završi” ili da suze izbor sadržaja za gledanje tako što će projektoru reći da „pusti klipove joge na Jutjubu”. Takođe mogu da pristupe spisku filmova u kojima glume njihovi omiljeni glumci, a potom glasovnom komandom odaberu sadržaj koristeći Magic Remote upravljač koji je uključen u paket. Magic Remote takođe prepoznaje gestove i ima tastere sa pozadinskim osvetljenjem koji se automatski pale kada detektuju kretanje i čine upravljanje još lakšim.

Povezana vest:  Vodič za poklone za svaki hobi

Novi laserski projektor CineBeam spaja spektakularan doživljaj gledanja 4K rezolucije sa lakoćom korišćenja tehnologije veštačke inteligencije”, izjavio je Jang Ik-hwan, rukovodilac Sektora za IT poslovanje kompanije LG. „Ne postoji nijedan drugi proizvod poput ovog na tržištu, što dokazuje da LG nastavlja da klijentima pruža jedinstvenu vrednost”.

Posetioci sajma CES mogu da sami pogledaju nagrađivani projektor CineBeam Laser 4K na štandu kompanije LG (#11100) koji se nalazi u centralnoj hali Kongresnog centra Las Vegas od 8. do 11. januara.

* Nije dostupno na svim tržištima.