Upoznajte autentični telefon bez okvira, sa pop-up kamerom i Full HD displejom, po povoljnoj ceni. Huawei P smart Z od danas je dostupan na našem tržištu!

Huawei P smart Z opremljen je Kirin 710F čipsetom, sa visokim performansama i malom potrošnjom energije, kao i inteligentnim EMUI 9 operativnim sistemom, Huawei P smart Z sadrži ogroman broj opcija, od uzbudljivih do funkcionalnih: fotografija sa AI podrškom, produženo trajanje baterije, vrhunska grafika i upadljiv estetski dizajn. Njegova jednistvena kombinacija napredne tehnologije, revolucionarnog estetskog dizajna i povoljne cene nam pruža uvid u budućnost stilski privlačnih i dinamičnih pametnih telefona.

Upadljivi, privlačni FullView displej od 6,59 inča

Otkada su po prvi put osmišljeni pametni telefoni sa ekranom koji potpuno prekriva njihovu prednju stranu, desilo se nekoliko inovacija u dizajnu koje su omogućile da ova ideja postane stvarnost. Ipak, većina telefona koji trenutno poseduju tzv. ,,displej bez okvira“ sadrži ekrane sa kružnom rupicom ili zarezom, što potkopava princip besprekorne, netaknute površine ekrana. Kompanija Huawei je modelom Huawei P smart Z hrabro iskoračila u nepoznato i osmislila ekran potpuno lišen rupica, zareza ili pomerajućih delova, radi pružanja autentičnog efekta korišćenja celog ekrana.

Premeštanjem prednje kamere, ulaza za slušalice i senzora za osvetljenje ambijenta, na modelu Huawei P smart Z postigao se elegantni odnos dužina stranica od 19,5:9. Pri gledanju video snimaka ili igranju igrica, korisnik može da „šeta“ pogledom preko udaljenih pejzaža i uživa u prizoru dalekog horizonta. To je efekat ekrana velčine 6,59 inča koji pokriva zadivljujućih 91% prednje strane telefona (AA/TP, podaci iz Huawei laboratorije).

Povezana vest:  Proglašen pobednik Intelovog međunarodnog sajma nauke i inženjerstva

Uz 2340 x 1080 Full HD displej i veliku gustinu piksela od 391 PPI, može se reći da ekran telefona Huawei P smart Z deluje kao lupa – ističući čak i minijaturne detalje. Opseg boja od 85% stvara bogatu i vibrantnu vizuelnu tapiseriju, pružajući uvećani prikaz teksture i živopisnih detalja. Huawei P smart Z opremljen je i naprednim Eye Comfort režimom rada koji ne propušta plavo svetlo, radi smanjenja naprezanja i zamora očiju. Ova funkcija je prošla rigorozne testove za foto-biološku bezbednost i dobila TÜV Rheinland sertifikat.

Pop-up sočivo koje radi poput magije

Ekran koji pokriva veći deo prednje strane telefona Huawei P smart Z je posledica inovativne pop-up kamere od 16MP. Tokom normalnog korišćenja kamera je skrivena unutar kućišta telefona. Kada se aktivira prednja kamera, na primer prilikom slikanja selfija, ona se automatski pojavljuje iznad ekrana, poput periskopa na podmornici. Ovaj futuristički dizajn elegantno rešava pitanje pozicioniranja prednje kamere i istovremeno proširuje opseg vidljivosti na ekranu.

Pop-up sočivo pokreće motor i uređaj za podizanje, koje je kompanija Huawei razvila samostalno. Kameri je potrebna samo sekunda za se pojavi i da se ponovo uvuče, što znači da se ne radi samo o tehnološkoj zamiljivosti, već i o ekstremno funkcionalnom alatu.

Povezana vest:  Globalni brend pametnih telefona Honor i Doktor Strejndž, kuće Marvel Studios, udružuju se da bi doneli hrabrost na ekrane

Huawei je primenio stroga i detaljna testiranja pouzdanosti, ne bi li osigurao da prednje sočivo nastavi da se kreće neometano čak i nakon više godina intezivnog korišćenja. Testovi potvrđuju da pop-up sočiva mogu da izdrže 100 000 pomeranja bez ikakvih oštećenja. Takođe, ovaj inovativni telefon poseduje i inteligentnu zaštitu od ispuštanja, koja automatski detektuje da se telefon nalazi u slobodnom padu i uvlači kameru koliko god je to moguće.

Fotografija unapređena veštačkom inteligencijom

Prednja kamera telefona Huawei P smart Z koristi veštačku inteligenciju da automatski prepozna osam uobičajnih scena za fotografiju, uključujući: plavo nebozelenilo,zatvoreni prostor i pejzaže pokrivene snegom. Kamera sa 1.0µm piksela i otvorom blende od F/2,2 besprekorno prilagođava osvetljenje i pozadinu pri slikanju portreta, pružajući im prirodan izgled.

Prednja kamera takođe poseduje unapređenu AI tehnologiju pozadinskog osvetljenja, AI algoritam za prirodno ulepšavanje lica i 3D efekte za osvetljavanje portreta. Efekti osvetljenja i ulepšavanja se mogu podesiti prema željama i karakteristima korisnika, uz suptilnost nalik na profesionalno studijsko osvetljenje.

Huawei P smart Z poseduje dvostruku zadnju kameru od 16MP + 2MP. Primarna kamera od 16MP se odlikuje 6P (plastični niz šest sočiva) dizajnom koji beleži više fotona, unapređujući jasnoću slike, kontrast i reprodukuje detalje minimalne veličine. Otvor blende primarne kamere od F/1,8 poseduje vrhunske perfomanse jer prima 50% više svetla u odnosu na otvor od F/2,2, uz brže fokusiranje i bolju kontrolu šuma. Senzor od 2MP pomaže primarnoj kameri u stvaranju dubine polja nalik onoj u stvarnosti, čime ovaj uređaj koji staje u dlan dobija mogućnost fotografisanja na nivou kvaliteta SLR kamera.

Povezana vest:  Sony Android 4K televizori i Blu-ray Disc plejeri otvaraju novi svet zabave

Moćan, efikasan, elegantan i pouzdan

Huawei P smart Z je opremljen 12nm čipsetom Kirin 710F, sa arhitekturom osam jezgara, zarad pružanja visokih perofomansi i maksimalne energetske efikasnosti. U poređenju sa čipsetom prethodne generacije, CPU perfomanse jednog niza su 75% bolje, performanse više nizova su 68% bolje, dok je energetska efikasnost GPU jedinice duplirana. Ukupne perfomase su 30% bolje, dok je potrošnja energije zapravo 30% niža!

Baterija kapaciteta od 4000 mAh je među vodećim na tržištu. Savršeno se uklapa u rad čipseta Kirin 710F, jer zajedno omogućavaju optimalnu energetsku efkasnost, dostojnu telefona sa raznolikim i energetski zahtevnim opcijama.

Operativni sistem EMUI 9 se odlikuje najnovijim tehnologijama F2FS 2.0 i EROFS koje brišu cache memoriju i fragmente iz sistema, povećavaju raspoloživi prostor memorije i omogućavaju telefonu da radi duže bez ikakvih zastoja.

Huawei P smart Z pametni telefon je dostupan u bojama Midnight Black, Sapphire Blue i Emerald Green, po ceni od 32,999 RSD.