Electrolux_Steam_CombinationBudite kreativni u kuhinji

 

Ukoliko želite da unesete novitete za vreme Božićnih praznika Electrolux vam preporučuje da kuvate ćuretinu na pari u mašini za pranje posuđa.  Promena tradicionalnog spremanja ćuretine pomoću ovog alternativnog metoda kuvanja trebalo bi da doprinese da hrana bude zdravija. Ovakav način kuvanja predstavlja novinu pri spremanju obroka koje je obično veoma predvidljivo, interesantan je svima, a posebno deci koja žele potpuno da se angažuju tokom u Božićnih praznika. Ukoliko biste radije spremali Vaša jela na tradicionalan način možete koristiti Electrolux-ovu kombinovanu rernu na vodenu paru.

Inovativni metod kuvanja

Hermetički spakujte sezonsku ćuretinu u nekoliko odgovarajućih kesa i položite je u mašinu za pranje posuđa na mesto gde para izlazi. Vreme kuvanja zavisi od težine ćurke, a za svaka 2 kilograma potrebno je pedeset minuta.

Povezana vest:  Intel pomogao da se LEGO Minifigures Online igrica razvije za sve platforme

Kao probni test, ćuretina je kuvana u mašini za sudove i imala je impresivne rezultate : meko, sveže meso bez posledica koje nagoveštava kuvanje u mašini za pranje posuđa.

Korišćena su dva ciklusa mašine, nakon čega je ćuretina  bila u rerni kako bi se zapekla i dobila hrskavu kožicu. Termometar za meso je bio korišćen kako bi se bi se proveravalo da najpovoljnija temperatura za kuvanje ćuretine ne raste iznad preporučene 145 C.

Ukoliko Vam više odgovara tradicionalan način spremanja hrane Electrolux  Vam preporučuje Electrolux Steam Combination rernu.

Electrolux rerna na vodenu paru

Electrolux kombinovana rerna koristi vodenu paru da bi očuvala ukuse, teksturu i vitamine u pripremljenoj hrani. Sastojci pripremljenog jela imaju veoma svežu boju i još bolji ukus, a sve to za mnogo kraće vreme nego kod obične rerne. Ona poseduje posebne programe po kojima se odredjena jela pripremaju pa tako ova’’čudesna’’rerna pomoću zvuka  obaveštava svog korisnika kada je obrok gotov.

Povezana vest:  Novi prenosni Samsung SSD T1

Electrolux rerna je od velike pomoći svim domaćicama jer se uz pomoć sistema vodene pare veoma lako i čisti, a posle pripremanja hrane je potreban samo jedan laki potez krpom da bi se sijala. Važna karakteristika ove rerne je da se na nju ne možete opeći, jer se generator pare gasi pet minuta pre kraja procesa, pa je kao takav jako pogodan za porodice sa malom decom.

Povezana vest:  LG V30 pomera granice mobilne telefonije

Ne morate biti profesionalni kuvar da bi hrana koju pripremite predivno izgledala i bila odličnog ukusa. Combi steam, osim što vam uz pomoć novog načina kuvanja sa parom pomaže da hrana koju jedete bude zdravija, takodje očuvava vitamine i minerale koji se  gube u procesu pripremanja kod obične rerne. Vašoj rerni na paru samo treba da ’’kažete’’ šta kuvate i koliko su namirnice teške i odmah ćete dobiti matematički tačnu procenu temperature i količinu pare koja je potrebna. Tako možete napraviti veoma ukusno meso, puding, povreće, pastu ali i podgrejati zamrznuti ili jučerašnji ručak tako da bude isti kao sveži, tek skuvani.