Digitalne umetnike širom sveta obradovala je vest da je otvoren novi konkurs za promociju modernog stvaralaštva u neobičnoj saradnji kompanije Samsung Electronics i premijum platforme Niio. Konkurs pod nazivom Samsung The Wall x Niio Art Awards ima za cilj da otkrije najinspirativnija digitalna umetnička dela, kako neafirmisanih, tako i već priznatih umetnika. Pored prilike da njihov rad bude prikazan na ukupno deset izložbenih lokacija širom sveta, uključujući Koreju, Singapur, Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države, i to na najnovijem Samsung televizoru The Wall, takmičari će se međusobno nadmetati i za novčanu nagradu u iznosu do 15.000 dolara.

Od nedavno dostupan na tržištima širom sveta, The Wall televizor najnoviji je primer inovativne 4K MicroLED tehnologije, koja ima moć da se prilagodi bilo kojoj veličini i rezoluciji ekrana, ulepšavajući izgled svakog prostora. Međutim, ovaj put će The Wall biti taj koji će biti ulepšan, i to najboljim radovima sa ovog konkursa. Pobednike će birati žiri sastavljen od svetski priznatih stručnjaka za digitalnu umetnost, a kriterijum kojim će se voditi biće kreativnost i originalnost po pitanju koncepta i detalja.

Povezana vest:  Zlatna groznica trese Evropu - svaki četvrti Samsung Galaxy S6 kupljen u zlatnoj boji

„Saradnja naše kompanije sa Niio Art platformom i njenom globalnom zajednicom stvaralaca, odaje počast onima koji poseduju talenat za digitalnu umetnost, nudeći im prostor gde će taj talenat biti vidljiv i dostupan svima. Ovaj konkurs će takođe odigrati značajnu ulogu u predstavljanju nove ere konzumiranja umetnosti, koja oživljava na ekranu The Wall televizora”, rekla je Hyesung Ha, potpredsednica segmenta Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics.

Povezana vest:  Nova verzija Ovi Mapa, sa besplatnom navigacijom, više od milion puta preuzeta sa interneta

Niio je najveći katalog pokretnih slika na svetu, koji svakodnevno inspiriše ljubitelje vizuelne umetnosti, dajući im priliku da u njoj uživaju na uređajima u svojim kućama. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, ova premijum platforma okuplja više od 4000 umetnika, galerija i partnera iz više od 70 zemalja sveta, koji na jednom mestu mogu da skladište i objavljuju svoju umetnost, kao i da pozajmljuju ili kupuju tuđu.

Povezana vest:  Brza servisna podrška za Samsung televizore

„U svetu u kome smo svi međusobno povezani, kreativci sve više koriste digitalne alate kako bi nam ispričali svoju priču. Stoga nam je veoma drago što smo ostvarili saradnju sa Samsungom i savremenim umetnicima pružili priliku da svoja dela izlože na ovako posebnom uređaju, koji je i sam po sebi umetničko delo”, rekao je Rob Anders, generalni direktor platforme Niio.

Svi zainteresovani za konkurs mogu posetiti sajt https://www.niio.com/get/the-wall-open-call/, gde mogu postaviti svoja dela, naći sve potrebne informacije o prijavi, uslovima konkursa, rokovima i nagradama.

Za više informacija o The Wall televizoru, posetite: https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/the-wall.