Konstantan boravak u kući deluje drugačije na svakoga od nas. Neki su već započeli detaljno čišćenje svojih domova, neki su se fokusirali na vežbanje, a ima i onih koji su i dalje u potrazi za svojim „izduvnim ventilom“. Ako se poistovećujete sa ovim poslednjima, isprobajte jednu od zanimljivih aplikacija, prekratite vreme i izađite iz svega ovoga bogatiji za neko novo znanje ili iskustvo.

  1. Coursera

Unapredite svoje znanje i veštine i dođite do sertifikata koji ste oduvek želeli da imate. Coursera sarađuje sa školama, univerzitetima i drugim organizacijama, nudeći online kurseve, specijalizacije i diplome iz različitih struka, kao što su inženjerstvo, mašinsko učenje, matematika, biznis, digitalni marketing, humanističke nauke, medicina i mnoge druge.

  1. Google Duo
Povezana vest:  Nova Dell Rugged linija za rad u teškim uslovima

Vreme uvek brže prolazi u krugu porodice i prijatelja. Isprobajte aplikaciju Google Duo kako biste ostali u kontaktu sa svojim najmilijima. Tako Galaxy S20 pametni telefoni omogućavaju bolji i zanimljiviji doživljaj video poziva u HD kvalitetu, kroz ekskluzivno partnerstvo sa kompanijom Google. Google Duo kompatibilan je sa svim operativnim sistemima, a koristeći širokougaono sočivo, korisnici u poziv mogu uključiti čitavu porodicu i razgovarati i sa osam prijatelja istovremeno.

  1. Yummly

Čini se da je u trenutnoj situaciji kuvanje postalo jedna od najčešćih zanimacija u svakom domu, a ukoliko vam ponestane inspiracije i ideja, testirajte Yummly. Na osnovu personalizacije i dosadašnjih aktivnosti, ova aplikacija nudi širok dijapazon najrazličitijih pisanih i video recepata, prilagođenih alergijama, dijetama i omiljenim namirnicama. Posebno korisne su i opcije pravljenja spiskova za kupovinu, kao i planiranja obroka po danima.

  1. Sworkit
Povezana vest:  Isključite se i igrajte se: Barbie™ telefon na preklop, najvreliji aksesoar ovog leta

Uz aplikacije za fitnes možete vežbati i kod kuće, a najčešće vam ni ne treba druga oprema osim udobne odeće i patika. Jednostavno je i jeftinije nego plaćanje članarine u teretani. Sworkit je aplikacija za sve koji žele da budu snažniji, mršaviji i u boljoj formi. Nakon što odaberete svoj cilj i pustite aplikaciju da odredi vaš trenutni nivo spremnosti, sledi program vežbanja u trajanju od šest nedelja. Samo odlučite koliko vremena želite da izdvojite i aplikacija će prilagoditi plan vašem rasporedu.

  1. Duolingo
Povezana vest:  Ferari brzo podigne prašinu - Electrolux-ov usisivač je još brže pokupi!

Možda je baš sad vreme da naučite jezik koji ste oduvek hteli da znate, a Duolingo je besplatna aplikacija koja će vam to i omogućiti. Kursevi rade na principu postepenog usvajanja reči i rečenica, slušanjem, izgovaranjem i pisanjem kratkih izraza. Osim što je besplatan, Duolingo ima i druge  prednosti u odnosu na kurseve stranih jezika u privatnim školama. Sami birate kada ćete učiti, kojom brzinom i intenzitetom.