Rakuten Viber, jedna od najvećih aplikacija na svetu za razmenu poruka i laku komunikaciju, objavila je lansiranje svog GIF kreatora, omogućivši tako korisnicima da naprave zanimljive GIF-ove i pošalju ih svojim prijateljima i porodici. Kako potreba za brzom razmenom poruka raste širom sveta, nova Viber opcija je pravi dodatak grupnim video pozivima, kao i grupnim četovima za do 250 ljudi, te grupnim pozivima za 20 sagovornika. Novi GIF kreator lansiran je za iOS, dok će na Android uređaje stići narednih nedelja.

Povezana vest:  Huawei unapredio svoje mesto na BrandZ top listi najvećih svetskih brendova za 2019. godinu

Često nam je teško da dešifrujemo nečiji ton i raspoloženje putem obične tekstualne poruke. Emotikoni pomažu, ali i dalje postoji određena granica u tome koliko se može preneti samim tekstom. Novi Viber personalizovani GIF-ovi, uz već postojeću opciju kreiranja sopstvenih stikera, učiniće razmenu poruka lakšom, ekspresivnijom i preciznijom nego ikada.

Korisnici Vibera mogu da naprave GIF tako što će u bilo kom četu kliknuti na kameru, potom odabrati GIF opciju i snimiti kratak video, ili odabrati već postojeći snimak iz galerije i pretvoriti ga u GIF u obliku bumeranga, ubrzanog snimka, ili ga pustiti unazad.

Povezana vest:  Nove bežične fitnes slušalice sa mobilnom aplikacijom

Da bi od videa napravili GIF, korisnici treba da:

  • Iseku video i odaberu deo koji žele da pretvore u GIF.
  • Odaberu u koji tip GIF-a žele da ga pretvorite – od bumeranga do beskonačnog ponavljanja, puštanja unazad, usporenog snimka ili ubrzanog 2 ili 4 puta.
  • Stilizuju GIF tekstom, pomoću raznih fontova i boja, kao i crtežima ili stikerima.
Povezana vest:  Upoznajte svoj AI: IBM istraživači rade na transparentnosti i bezbednosti AI

“Naša primarna misija u Viberu je da korisnicima pružimo svaku mogućnost za sigurno i kreativno izražavanje prilikom brze razmene poruka, pogotovo u ovim izazovnim vremenima. Kako u Viberu volimo da kažemo, ako se emoji koristi kao zamena za reč, GIF-ovi i stikeri mogu da zamene cele rečenice – pogotovo sada, s novim GIF kreatorom, komunikacija će biti preciznija i još zabavnija”, rekao je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.

https://www.youtube.com/watch?v=h57cIgjcdow&feature=youtu.be