Globalni tehnološki brend HONOR je objavio da je od 10. maja Android 15 Beta 1 dostupan za HONOR razvojne timove. HONOR Magic6 Pro i HONOR Magic V2 su prvi uređaji koji će dobiti ovo ažuriranje. Ovaj program nudi rani pristup najnovijim Android ažuriranjima za HONOR razvojne timove, omogućavajući im da testiraju nove funkcije i poboljšaju kompatibilnost svojih aplikacija na vodećim HONOR pametnim telefonima. Korisničko iskustvo će biti znatno poboljšano kod novog Android 15 operativnog sistema, koji će unaprediti bezbednost i privatnost, optimizovati upravljanje resursima uređaja i doneti mnoge druge optimizacije.

Optimizovana privatnost i bezbednost

Android 15 operativni sistem donosi korisnicima unapređenu zaštitu svojih ličnih podatke, uz veću kontrolu u bezbednijem okruženju samog uređaja. On uvodi SDK sandbox, koji omogućava da se usluge kao što je oglašavanje pokreću u zaštićenom okruženju, sprečavajući da aplikacije trećih strana prikupljaju privatne podatke korisnika. Da bi se dodatno poboljšala privatnost korisnika, Android 15 uvodi napredni Indikator privatnosti (Privacy Indicator) sa novim portalom za upravljanje dozvolama, koji omogućava korisnicima da budu svesniji statusa njihove zaštite privatnosti kada upravljaju i podešavaju dozvole za korišćenje funkcija kao što su kamera ili mikrofon.

Povezana vest:  Huawei predstavio prvi flegšip 5G SoC na svetu

Performanse i veća snaga 

Android 15 nastavlja da usavršava Android okvir dinamičkih performansi (ADPF), koji pomaže u upravljanju načinom na koji zahtevne aplikacije, kao što su igre, ostvaruju interakciju sa sistemom za kontrolu potrošnje uređaja. Na taj način se pomaže uređaju da bolje odgovori na zahteve svog GPU-a, CPU-a i sistema za hlađenje, kao i da pomogne aplikacijama koje dugo rade u pozadini da budu energetski efikasnije.

Povezana vest:  Nokia telefoni u željno iščekivanom Džejms Bond filmu „Nije vreme za umiranje“

Android 15 dodatno optimizuje personalizovane funkcije. Na primer, sada možete praviti fotografije iz aplikacija društvenih medija i kontrolisati intenzitet blica direktno iz njih. Programeri mogu da koriste Android API-je, alate i resurse koje obezbeđuje Google da bi dalje optimizovali personalizovana scenarija korišćenja.

Android 15 Beta 1 ažuriranje je dostupno za HONOR Magic6 Pro i HONOR Magic V2 telefone. HONOR Magic6 Pro je dobro poznat po svojoj magičnoj Falcon kameri, MagicLM-u na uređaju i veštačkoj inteligenciji zasnovanoj na nameri, što je dobar primer elemenata pametnih uređaja koji su napravljeni u industriji veštačke inteligencije. HONOR Magic V2 razbija granice između klasičnih i preklopnih telefona, u vreme kada je po prvi put debljina preklopnog telefona stigla ispod 10 mm, što ga čini najlakšim i najtanjim preklopnim telefonom na svetu u tom trenutku. Uz to, oba telefona će garantovano dobiti 4 glavna MagicOS ažuriranja i 5 godina bezbednosnih ažuriranja za svoje globalne korisnike.

Povezana vest:  Samsung predstavio bešumne i ekološki prihvatljive klima uređaje

HONOR proaktivno podržava programere u prilagođavanju i optimizaciji njihovih aplikacija za Android operativni sistem i pruža najbolje korisničko iskustvo. Sada je Android 15 Beta 1 dostupan za programere koji mogu da poboljšaju kompatibilnost i razvoj aplikacija za sledeću verziju Android operativnog sistema. HONOR će, takođe, nastaviti da podržava programere sa sledećim ažuriranjem na Android 15 Beta koje će se pojaviti kasnije ovog leta.

Detalje možete pogledati putem sledećeg linka: https://developer.honor.com/en/docs/adaptation_guide/guides/android_15_beta_guide