Vodeće švajcarske digitalne agencije Isobar Švajcarska i Namics – A Merkle Company, koja od 2014. godine posluje na tržištu Republike Srbije, organizaciono su se spojile u jednu kompaniju i od januara 2021. poslovaće pod imenom Merkle. Kako saopštavaju iz beogradske kancelarije Namics, ova integracija će doneti nova radna mesta i mogućnost da srpski softverski inženjeri savladaju nove usko-specifične IT oblasti.

Iz Namicsa dodaju da će investicije u Srbiji biti usmerene na jačanje postojećih odseka za Java, .NET i Frontend tehnologije, dizajn, Salesforce i QA, ali i da je planirano osnivanje novih timova.

Povezana vest:  Toshiba predstavila prvi na svetu 3D TV velike dijagonale koji može da se gleda bez naočara

„Do kraja ove godine ostvarićemo rast zapošljavanja od više od 40 odsto, a sličan ritam očekuje nas i u 2021. godini. Planom integracije obuhvaćena su nova radna mesta za srpske softverske stručnjake i mogućnost da se usavršavaju u različitim IT oblastima. Merkle je svetski poznat po rešenjima za poslovanje zasnovano na podacima, pa će baze podataka i korisničko iskustvo biti neki od segmenata iz kojih ćemo omogućiti dodatnu ekspertizu”, istakao je Filip Gort, direktor beogradske kancelarije Namics.

Povezana vest:  MyHuawei - aplikacija sa brojnim pogodnostima za korisnike

Gort podseća da je kancelarija u Beogradu 2014. otvorena kao prvo i jedino Namics-ovo predstavništvo izvan Švajcarske i Nemačke: „Počevši od odličnog znanja koje studenti stiču na fakultetima kao što su ETF i Matematički do stručnosti i poslovne etike, srpsko IT tržište pokazalo se kao izuzetno perspektivno. Ova integracija omogući će nam da dodatno razvijamo digitalni sektor i u Republici Srbiji i na međunarodnom nivou.”

Gort napominje da su srpski softverski inženjeri doprineli uspehu nekih od najvažnijih Namics projekata.

„Beogradska kancelarija se iz godine u godinu potvrđivala kao strateški važna lokacija za Namics. Na primer, projekat „Relaunch Sunrise. Mobile First” doneo nam je priznanje za najbolje primenjenu digitalnu transformaciju”, ističe Gort.

Povezana vest:  Mobilni telefon slavi svoj 45. rođendan

Merkle za region Nemačke, Austrije i Švajcarske koji predvodi Patrik Gamrid deo je globalne kompanije Merkle. Više od 30 godina, Merkle razvija rešenja za kompanije sa Fortune 1000 liste i vodeće nevladine organizacije. Zajedno sa kompanijama Carat, dentsu X, iProspect, Isobar, dentsumcgarrybowen, MKTG, Vizeum i Posterscope, Merkle posluje u okviru dentsu international grupacije.

PHOTO: rawpixel.com – www.freepik.com