Kompanija Kaspersky predstavila je prilagođenu uslugu izveštavanja o pretnjama (threat intelligence – TI) koja je namenjena organizacijama iz automobilske industrije, i koja je prethodno bila dostupna odabranom krugu klijenata. TI izveštaji kompanije proizvođačima automobila obezbeđuju sveobuhvatnu analizu bezbednosnih pretnji koje su specifične za njihovu industriju i identifikuju informacije koje bi kriminalci mogli da koriste kako bi organizovali napade na vozila, povezanu infrastrukturu vozila i ostale sisteme.

Mnogobrojni slučajevi pokazuju zanteresovanost za automobilsku industriju. Od nezavisnih istraživača i entuzijasta do sajber kriminalaca, fokus se premestio sa bezbednosti ugrađenih uređaja i sada se više pažnje posvećuje bezbednosti vozila. Ovo je dovelo do porasta broja tehnika napada kao i do predstavljanja novih regulatornih zahteva koje proizvođači moraju da ispune kako bi sačuvali svoju bezbednost.

Povezana vest:  Sony Ericsson proširuje Xperia porodicu sa dva nova Android pametna telefona nove generacije - Xperia™ neo i Xperia™ pro

Automotive TI usluga kompanije Kaspersky pomaže organizacijama – od proizvođača vozila do dobavljača – da budu u toku sa relevantnim bezbednosnim pitanjima koja mogu da utiču na automobilsku industriju, i omogućava im da blagovremeno preduzmu adekvatne korake za njihovu sanaciju. Ova prilagođena usluga dizajnirana je tako da identifikuje postojeće i nadolazeće pretnje povezane sa automobilskom industrijom koje su usmerene ka komponentama unutar vozila kao i ka povezanoj infrastrukturi vozila.

Svaki izveštaj sadrži pregled i analizu tehnoloških trendova povezanih sa sajber napadima na automobilsku industriju, kao što su sajber incidenti, nedavno sprovedena bezbednosna istraživanja, konferencije, diskusije, javni forumi, kao i informacie o potencijalnim vektorima napada na vozila korisnika i infrastrukturu servisa. Glavna ponuda ove usluge su izveštaj sa detaljnim rezimeom, opisi pretnji i preporuke, kao i obaveštenja o visokorizičnim aktivnostima i ranjivostima.

Povezana vest:  Skoro četvrtina Wi-Fi mreža oko olimpijskih lokacija u Riju je nebezbedna

Ukoliko TI izveštaj pronađe pretnju koja hitno treba da bude rešena, klijenti su momentalno obavešteni o tome.

“Sa rastućim brojem tehnologija koje se koriste u modernim vozilima, nije samo bitno pridržavati se regulatornih pravila već imati i informacije o svim mogućim pretnjama – od ranjivosti elektronske upravljačke jedinice do napada na sve komponente vozila. Obezbeđivanjem relevantnih informacija o pretnjama, mi dajemo svoj doprinos kada je reč o pružanju pomoći proizvođačima automobila kako bi oni izašli na kraj sa ovim problemima,” komentariše Sergej Zorin (Sergey Zorin), šef sektora Kaspersky Transportation System Security u kompaniji Kaspersky.

Povezana vest:  Nova generacija iPada u prodaji početkom 2012.

“Zahvaljujući prilagođenom TI izveštavanju kompanije Kaspersky, organizacije ne samo da imaju informacije o najnovijim sajber pretnjama, već takođe dobijaju specifične detalje o tome kako takve pretnje mogu da utiču na njih. Konstantno radimo na unapređenju naše TI usluge kako bi proizvođači imali dovoljno vremena da ublaže sve potencijalne rizike koji mogu da nanesu štetu njihovim klijentima ili manipulišu njihovom tehnologijom.”

Da biste saznali više o prilagođenom TI izveštavanju kompanije Kaspersky i načinima na koje ono pomaže organizacijama iz automobilske industrije, posetite ovaj link.