Globalni tehnološki lider Xiaomi danas je na globalnoj premijeri predstavio Mi 11, najnoviji flagship Mi serije pametnih telefona. Mi 11 je zaista premijum uređaj što potvrđuje njegov debi s revolucionarnim unapređenjima u odnosu na svog prethodnika1Qualcomm® Snapdragon™ 888 procesor, 108MP trostruka zadnja kamera, filmski zvuk i 50W bežično punjenje.

 

Oslobodite svoj kreativni potencijal sa 108MP trostrukom kamerom i nizom naprednih AI filmskih režima

 

Mi 11 je poput vrhunskog filmskog studija koji stane u vaš džep, a zahvaljujući trostrukoj zadnjoj kameri pretvoriće svakog foto i video entuzijastičnog početnika u filmskog režisera. Mi 11 može se pohvaliti senzorom najviše rezolucije na svetu –kamera širokog ugla opremljena je 108 MP primarnim senzorom kojim Mi 11 snima kristalno jasne slike sa blistavim detaljima uporedive samo sa onima profesionalnog DSLR fotoaparata ili kamerama bez ogledala. Kamera od 13 MP sa izuzetno širokim uglom i telemakro 5 MP objektiv upotpunjuju podešavanje zadnje kamere nudeći impresivne pejzažne i detaljne snimke sa sjajnim bokehom. Sa prednje strane, kamera od 20 MP umanjuje okvire na početnom ekranu osiguravajući da korisnici i dalje izgledaju najbolje prilikom slikanja selfie fotografije ili tokom video razgovora s prijateljima.

 

Oslanjajući se na postojeću Xiaomijevu tehnologiju, Mi 11 uvodi izvanredne nove funkcije za fotografiju i video. Poboljšane funkcije noćnog režima nude foto noćni režim rada ne na jednoj, ne dve, već na tri kamere: primarnoj, ultraširokoj i prednjoj. Sa najsavremenijom tehnologijom noćnog režima, Mi 11 u potpunosti redefiniše industrijske standarde smanjenjem buke sa svojim RAW mogućnostima smanjenja zvuka za svetlije noćno snimanje. Šest karakteristika AI filma učiniće umetničko snimanje laganim poput pera u samo jedan klik i to od Parallel World načina koji duplira i preokreće vašu scenu kako bi se dobio izgled sveta u ogledalu pa sve do Freeze Frame Video načina zamrzava i klonira video okvire kako bi stvorio iluziju da su delovi vašeg videa smrznuti u vremenu. Pravi ljubitelji filma voleće Magic Zoom način zbog stvaranja iluzije kamere koja istovremeno zumira i izlazi iz scene, trika koji je prvobitno popularizovan u trilerskim filmovima.

 

 

Mi 11 dodatno je uzdrmao industrijske standarde i sada nudi kontrolu snimanja na nivou studija sa svojim HDR10+ snimanjem i novim Pro Time-lapse režimom, sposobnim za podešavanje brzine zatvarača, ISO-om, otvorom blende i EV-om za rešavanje i najzahtevnijih situacija osvetljenja. Kontrola na nivou studija proširuje se i na uređivanje s naprednim AI funkcijama, uključujući AI Erase 2.0 koji korisnicima omogućuje uklanjanje neželjenih objekata ili linija sa slika jednim jednostavnim klikom.

Povezana vest:  Najveća Wi-Fi mreža na svetu dostupna korisnicima Srbije

 

Videćete i čuti svaki detalj zahvaljujući 120Hz 6.81’’ AMOLED DotDisplay ekranu i SOUND BY Harman Kardon ozvučenju

 

Mi 11 opremljen je jednim od najboljih ekrana na tržištu koji je dobio ocenu A+, a DisplayMate, vodeća svetska profesionalna institucija koja procenjuje kvalitet ekrana ga je proglasio najboljim ekranom. Sa vrhunskim 120Hz 6,81″ AMOLED DotDisplay ekranom, Mi 11 jednako je impresivan i za gledanje i za upotrebu. Xiaomijev najnapredniji ekran blista svojom WQHD+ ultra-visokom rezolucijom i 10-bitnim tehnologijama boja, omogućujući jasnoću koja oduzima dah i glatke prelaze boja. Jednostavnost prati praktičnost uz Super Resolution tehnologiju koja nadograđuje videozapise niske rezolucije na WQHD+ kvalitet bez povećane potrošnje podataka.

 

Zahvaljujući brzini uzorkovanja na dodir od 480 Hz i senzoru otiska prsta na ekranu, Mi 11 omogućuje korisnicima glatko i brzo otključavanje uređaja bez nametljivih ureza ili okvira koji blokiraju ekran. Uz elegantno lagano telo i bezvremenski izgled, Mi 11 nudi ugodno iskustvo povlačenja i osećaj u ruci sa svojim četvorostrukim zakrivljenim glatkim ivicama i završnom obradom zadnjeg stakla.

 

S primamljivim Harman Kardon profesionalno podešenim dvostrukim zvučnicima, Mi 11 donosi vrhunski filmski zvuk, dok ga Corning® Gorilla® Glass Victus™ štiti od skupih oštećenja uzrokovanih padovima. Mi 11 je opremljen naprednom dvostrukom završnom matiranom obradom protiv sjaja koja hvata svetlo, a ne otiske prstiju i dolazi u dve boje – Midnight Grey i Horizon Blue*.

 

Budite uvek jedan korak ispred sa najnaprednijim performansama na svetu

 

Mi 11 prvi je telefon sa  Qualcomm® Snapdragon™ 888 procesorom čime redefiniše vodeće performanse sa najnaprednijom mobilnom platformom na svetu. Qualcomm® Snapdragon™ 888 procesor u potpunosti redefiniše vrhunske standarde obrade sa svojim Adreno™ 660 GPU-om, Qualcommom® AI mehanizmom 6. generacije i X60 modemom – stapanjem AI tehnologije sa munjevito brzim 5G povezivanjem2.

Povezana vest:  Gugl lansirao uslugu za upravljanje ličnim podacima

 

Zahvaljujući najsavremenijoj 5-nanometarskom procesnoj tehnologiji, Mi 11 je brži, snažniji i efikasniji od svojih prethodnika. Uređaj ne samo da podržava 2K / 120fps / HDR igre, već i sportski osmojezgreni dizajn i ultra-veliko Arm Cortex-X1 jezgro koje dramatično povećava performanse i sve to dok njegov LPDDR5 od 3.200 MHz osigurava neverovatnu brzinu prenosa podataka koja se povećala sa 5.500Mbps na 6.400Mbps.

 

Zahvaljujući najmodernijem LiquidCool sistemu za hlađenje na ovom se uređaju možete baviti ekstremnim igranjem i drugim aktivnostima velikog kapaciteta pri čemu će uređaj ostati hladan. U isto vreme, njegova 4600mAh, zapanjujuća trostruka kombinacija od 55W žičnog, 50W bežičnog i 10W obrnutog punjenja3 i kompaktnog, ali snažnog GaN punjača od 55W uključenog u kutiju, osiguraće da Mi 11 ostane uključen za bilo koju avanturu koju vam život stavi na put.

 

Xiaomi je, takođe, pripremio veliko iznenađenje za sve ljubitelje igara. Predstavljanje Mi 11 označava početak Xiaomijeve saradnje sa najpopularnijom mobilnom igrom godine 2020., Genshin Impactom. Mi 11 nudi sjajne Genshin performanse, a počevši sa Mi 11 telefonom, Xiaomi će sarađivati s proizvođačem igara MiHoYo kako bi korisnicima ponudio bolje i prijatnije iskustvo igranja. Ostanite s nama za više detalja!

 

Najprijatniji MIUI do sadaUvođenje MIUI 12.5

 

MIUI 12.5 je privremeno ažuriranje koje se temelji na MIUI 12 s jakim fokusom na optimizaciji sistema4. Nakon potpunog preuređenja UI sistema, njegova upotreba CPU-a smanjena je do 22% dok je potrošnja energije smanjena do 15%, osiguravajući besprekornu performansu i grafiku.

 

To je najvidljivije u pokretima ekrana koje će sada biti prijatnije nego ikad. U prethodnim sistemima, gestovi i drugi zadaci bili su izvedeni na jednoj niti, što je rezultiralo redom zadataka koji su se nadmetali za upotrebu CPU-a. Naravno, prema ovom scenariju preopterećenje zadataka može prouzrokovati kašnjenja. Međutim, u MIUI 12.5, gestovi su dobili namensku nit, vodeći računa da ih drugi zadaci ne ometaju i garantujući trenutni odgovor.

 

Još jedan vrhunac MIUI 12.5 je mogućnost deinstalacije aplikacija unutar sistema. Velika većina aplikacija u novom sistemu može se deinstalirati, dok se mali broj aplikacija koje su ugrađene u jezgro sistema mogu sakriti.

Povezana vest:  Lenovo smart telefoni dostupni na srpskom tržištu

 

Prva serija uređaja započinje sa ažuriranjem MIUI 12.5 u drugom kvartalu 2021., a uključivaće sledeće modele: Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 11. Drugi talas uključivaće još 11 Xiaomi uređaja. Raspored primanja ažuriranja za ostale uređaje biće postepeno objavljen na MIUI.com.

 

Mi 11 dolazi u 2 memorijske varijante: 8GB+128GB i 8GB+256GB sa povećanim LPDDR5 3200MHz RAM + UFS 3.1 skladištem.

 

 

Mi 11  
Ekran 6.81” AMOLED četvorougaoni zakrivljeni DotDisplay sa TrueColor

20:9 odnos, WQHD+

120 Hz brzina osvežavanja

480Hz brzina uzorkovanja dodira

Odnos kontrasta boja: 5,000,000:1 (typ)

900nits (typ), 1500nits maksimalna osvetljenost (typ)

Raspon boja: Podržava DCI-P3 tačnost boja: JNCD≈0.38,△E≈0.41

10-bit dubine boja

HDR 10+, SGS Eye Care Display Certification

Boja Matirano staklo protiv odsjaja: Midnight Gray/Horizon Blue
Telo Corning® Gorilla® Glass Victus™
Dimenzije 164.3mm x 74.6mm x 8.06mm 196g(staklo)
Performanse Qualcomm® Snapdragon™ 888

5nm energetski efikasan proizvodni proces

Osmojezgreni dizajn, ultra velika jezgra Arm Cortex-X1

AdrenoTM 660 GPU, 6. generacija Qualcomm® AI mehanizma

X60 modem za munjevito brzo 5G povezivanje

Pojačano LPDDR5 3200MHz RAM + UFS 3.1 skladište

Varijante: 8GB+128GB, 8GB+256GB

Zadnja kamera 108MP kamera širokog ugla

1/1.33” veličina senzora, f/1.85, 7P leće – OIS, AF

0.8μm pixel, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel

13MP kamera ultra širokog ugla

123° FOV, f/2.4 otvor blende

5MP telemakro kamera

f/2.4, AF (3cm-10cm)

Prednja kamera 20MP in-display selfie kamera

0.8μm pixel, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel

f/2.4 otvor blende

Povezanost Dvostruki SIM, dvostruki način rada 5G

Wi-Fi 6

Multifunkcionalni NFC i IR blaster

USB Type-C

Otključavanje Senzor otiska prsta na ekranu sa praćenjem pulsa

Otključavanje licem

Punjenje 4,600mAh baterija

55W žično i 50W bežično brzo punjenje

10W obrnuto bežično punjenje

Zvuk Dvostruki zvučnici, SOUND BY Harman Kardon

Hi-Res Audio Certification

Hi-Res Audio Wireless Certification

Motor X-osni linearni vibracijski motor
Sistem MIUI 12 zasnovan na Android 10
Varijante memorije 8GB+128GB

8GB+256GB

 

1 Mi 10

2 5G povezanost zavisi od regiona i mogućnostima lokalnih operatera

3 U kutiji nema kabla za obrnuto žično punjenje

4 MIUI 12.5 će biti dostupan kroz buduća OTA ažuriranja