Australijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da ne razume zbog čega ga Novak Đoković ne poštuje van terena, pošto se ponaša odgovorno tokom pandemije, za razliku od srpskog tenisera koji se u vreme globalne krize, kako je naveo, na zabavama provodio bez majice.

Kirjos je u više navrata kritikovao Đokovića, poslednji put nedavno kada ga je nazvao „idiotom“, nakon što je srpski teniser poslao predloge organizatorima turnira u Melburnu na koji način da se olakša situacija igračima u vezi sa restrikicijama zbog pandemije korona virusa.

Đoković je posle toga rekao da poštuje Kirjosa zbog tenisa koji igra, ali da ga ne poštuje van terena.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ivanović 12, Janković 18. na WTA listi

„To mi je čudno, kada sam pročitao njegovu izjavu rekao je da me ne poštuje van terena. Imalo bi smisla da je rekao da me ne poštuje na terenu, pošto razumem da se ne slaže sa nekim mojim stvarima koje sam radio u prošlosti na terenu. Ali nisam siguran kako može da me ne poštuje van terena. Radio sam stvari izuzetno dobro, posebno tokom pandemije. Delio sam hranu ljudima koji nisu imali ili nisu mogli da je nabave“, rekao je Kirjos, preneo je Eurosport.

„Bio sam izuzetno oprezan u onome što sam radio. Nisam želeo da širim virus. Sada pokušavam da doniram obroke ljudima kojima je potrebna hrana. Imam moju fondaciju. I zato mi je čudno zašto bi on rekao da me ne poštuje van terena. Ja zapravo mnogo toga radim van terena“, dodao je on.

Povezana vest:  DAVIS CUP FINALE, Đoković pobedio Simona, Srbija izjednačila

Kirjos se osvrnuo i na ponašanje Đokovića u pojedinim trenucima tokom pandemije.

„Novak je vrlo čudna mačka. Đavolski teniser, ali nažalost neko ko se bez majice provodio tokom pandemije. To je po meni bilo mnogo loše“, naveo je Kirjos.

Upitan o tome ko je najbolji teniser svih vremena, Kirjos je naveo Švajcarca Rodžera Federera.

Povezana vest:  Đoković slomio otpror Hjuita

„Mislim da je Rodžer najveći teniser svih vremena. Uz njegovu veštinu, način kojim igra tenis, to je čisto. Što se tiče talenta, mislim da (Rafael) Nadal i Đoković nisu ni blizu Rodžeru. Čisto na osnovu talenta i načina koji Rodžer igra, njegove ruke, njegovi servisi, voleji, nedodirljiv je“, ocenio je Kirjos.

Đoković je rekao da više neće komentarisati Kirjosove izjave.

Kirjos se danas plasirao u drugo kolo Australijan opena pošto je pobedio Portugalca Frederika Fereiru Silvu posle tri seta, 6:4, 6:4, 6:4.

Branilac titule Đoković pobedio je Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:1, 6:2.