nokia_plavi_zubNokia dovodi Plavi Zub u Srbiju – Prvi festival filma snimanog kamerom mobilnog telefona

 

Plavi Zub Festival, podržan od kompanije Nokia, prvi put će biti održan u Srbiji u subotu, 29. januara 2010. godine. Plavi Zub je festival filma snimanog kamerom mobilnog telefona, i otvoren je za sve učesnike, bilo da je reč o profesionalcima ili amaterima. Cilj festivala je da se što širem krugu ljudi omogući kreativan izraz kada je reč o novom filmskom mediju i njegovom nastanku.

Kompanija Nokia podržala je održavanje ovog festivala kao vodeća kompanija kada su u pitanju mobilni telefoni koje pokreće novi Symbian operativni sistem koji nudi unapređeno korisničko iskustvo, jednostavnost korišćenja i brojne druge inovativne karakteristike što omogućuje stvaranje, do sada neviđenih, fotografija i video snimaka visokog kvaliteta.

Povezana vest:  Ponovo "pao" Fejsbuk

“Nokia želi da korisnicima svojih telefona omogući korišćenje naprednih karakteristika pametnih telefona, posebno onih koje nudi novi Symbian operativni sistem. Koncept festivala Plavi Zub u potpunosti oslikava naše verovanje da su mobilni telefoni sve manje stvar tehnologije a sve više stvar kreativnosti i imaginativnosti korisnika. Naša nova serija telefona, koju predvodi model  Nokia C7 omogućuje upravo izražavanje sopstvene kreativnosti zahvaljujući jednostvanosti u korišćenju novog i unapređenog Symbian operativnog sistema ali i hardverskoj podršci za snimanje fotografija i video materijala kakav je do sada viđen samo kod kompaktnih digitalnih foto aparata” izjavio je Rossen Petkov, menadžer za Balkan kompanije Nokia.

Povezana vest:  Savršena portretna fotografija uz vivo X90 Pro

“Nedavno predstavljen Nokia C7 smart telefon, uz stotine korisnih aplikacija na Ovi Store servisu u Srbiji, kao i podrška kompanije Nokia festivalu Plavi Zub, usmereni su na podršku kreativnosti, imaginaciji  i pozitivnim vrednostima u Srbiji. Svaki vlasnik mobilnog telefona sa kamerom pozvan je da uzme učešća u ovom festivalu i bude režiser sopstvenog kratkog filma” dodao je Rossen Petkov.

Povezana vest:  Samsung dobio 36 CES nagrada za inovaciju

Za ovu priliku, na Ovi store servisu kompanije  Nokia naći će se niz korisnih aplikacija i sadržaja za mobilne uređaje koji će olakšati ušesnicima da se u što boljem svetlu predstave na ovom festivalu.

Ostvarenja svih učesnika biće podeljena i nagrađena u četiri kategorije inspirisane legendarnim srpskim filmovima; “Kako me spopao R’N’R” (muzička kategorija) “Vampirica” (Horor), “Šal na vodi” (drama) i “Tesna loža” (komedija) uz specijalnu Telenor kategoriju. Pobednici svake od četiri kategorije biće izabrani od strane stručnog petočlanog žirija u sastavu Stanko Crnobrnja, Nikola Đuričko, Maja Uzelac, Zoran Kesić i Kosta Glušica