Kao odgovor na sve veću potražnju za kvalitetnim fotoaparatima kako bi se zadovoljila potražnja modernih kreatora sadržaja, Canon Europe danas predstavlja EOS M50 Mark II, naslednika nagrađivanog modela EOS M50. Globalni apetiti za stvaranjem, deljenjem i gledanjem sadržaja na Instagramu, YouTube-u i Twitchu ne pokazuju znakove smanjenja jer smo svedoci toga da ljudi posvećuju sve više vremena istraživanju hobija i učenju novih veština. Samo u Europi[i] između 3. kvartala 2019. i 2. kvartala 2020. mesečno korišćenje servisa TikTok među populacijom između 16 i 64 godine poraslo je 93%.

Malen i moćan fotoaparat bez ogledala, EOS M50 Mark II, učinio je ceo postupak od snimanja do prenosa sadržaja lakšim nego ikad pre. Taj fotoaparat može da snimi 4K video zapis u vodoravnom i uspravnom formatu ili da strimuje uživo u rezoluciji Full HD na YouTube[ii], pa omogućava kreatorima da podignu svoje sadržaje na novi viši nivo. Uz 3,5-milimetarski priključak za mikrofon i čisti HDMI i USB izlaz, ovaj fotoaparat ima sve ulazne i izlazne priključke koji trebaju kretorima sadržaja. Njegovo kompaktno kućište, ekran osetljiv na dodir koji omogućava različite uglove gledanja i kompatibilnost sa nizom Canonovih objektiva, znači da korisnici imaju potpunu kreativnu slobodu – bilo da snimaju kadrirana obraćanja  kameri ili vlogaju u pokretu.

Povezana vest:  XPG najavljuje predstavljanje novih DDR5 Gejming memorijskih modula u trećem kvartalu 2021. godine

Odredište – bilo gde

U srcu ovog fotoaparata je svestranost. Bilo da želite da snimite fotografije visokog kvaliteta za Instagram, video zapis uspravnog formata za TikTok ili pak želite da strimujete uživo na YouTube, EOS M50 Mark II može sve to, i to savršeno. Uz njegov čisti HDMI izlaz korisnici mogu stvarati strimove profesionalnog izgleda uživo, a zahvaljujući Canonovom besplatnom softveru EOS Webcam Utility, mogući su i neobavezno streamovanje na Twitchu, ali i kvalitetna video čavrljanja sa prijateljima i članovima porodice.

Odgovarajući na potražnju za brzim izbacivanjem sadržaja na tržište, EOS M50 Mark II ima napredne mogućnosti mobilnog povezivanja[iii] putem Wi-Fi-a i Bluetooth-a. To omogućava kontrolu sa mobilnog uređaja i direktan prenos slika i filmova na kanale društvenih medija, tako da kreatori sadržaja nikada neće ništa propustiti da prenesu svojim pratiteljima.

Fokusiranje na kreatore sadržaja

Korisnici imaju potpunu fleksibilnost, bez obzira na njihov stil ili potrebe, jer je tu ugrađeni mikrofon, a ovaj prenosivi fotoaparat se može lako nositi okolo ili čak montirati na okretni nosač (gimbal). Bilo da ste ispred fotoaparata ili iza njega, ekran osetljiv na dodir, vidljiv iz raznih uglova, i EVF znače da korisnici mogu kadrirati snimke u svim situacijama.

Povezana vest:  Konceptualizacija, programiranje i distribucija ključne teme Nokia Developer samita 2010

Izdvojite se u moru sadržaja na društvenim mrežama

Svakog minuta se na Instagramu objavi više od 300 000 priča[iv], pa je za isticanje nekog sadržaja u tom mnoštvu ključan kvalitet. EOS M50 Mark II omogućava kreatorima sadržaja upotrebu Canonovih objektiva iz linija EF-i EF pomoću adaptera, a te linije obuhvataju ultraširok objektiv za vlogovanje ili objektiv plitkog polja za savršeno snimanje selfija.

Brzina fotoaparata[v], APS-C senzor od 24,1 megapiksela, inteligentni automatski načini rada i prepoznavanje očiju daju prednost kreatorima sadržaja kad se radi o fotografiji, jer omogućavaju snimanje oštrih fotografija akcije koje će privući pažnju onih koji skroluju društvenim medijima. Naravno, samo vizualni kvalitet nije dovoljan da bi korisnički sadržaji privukli više pregleda i pratilaca– važan je i zvuk! Canon EOS M50 Mark II ima 3,5-milimetarski priključak za mikrofon, pa ambiciozni youtuberi mogu stvarati vlogove besprekornog kvaliteta zvuka.

Canon EOS M50 Mark II savršen je za vlogere, blogere i influensere uopšte, idealan je izbor za kreatore sadržaja kojima treba vrhunski kvalitet slike, pametne funkcije i mogućnost striminga uživo internet publici u realnom vremenu.

Povezana vest:  Uživajte u muzici uz novi Philips GoGear Muse MP4 plejer

Canon EOS M50 Mark II biće dostupan od kraja marta 2021., a može se naručiti već od danas. Da biste saznali više, posetite web stranicu https://www.canon.rs/cameras/eos-m50-mark-ii/

[i] Izvor: https://blog.globalwebindex.com/trends/tiktok-europe/

[ii] Usluga striminga uživo dostupna sa ovim proizvodom odnosi se samo na striming uživo na YouTube. Da biste koristili striming uživo, morate imati aktivan račun na YouTube-u i račun za image.canon. Imajte na umu da YouTube u bilo kom trenutku i bez prethodne najave može promeniti, obustaviti ili ukinuti svoje usluge, uključujući striming uživo. U skladu sa YouTube-ovim „Ograničenjima striminga uživo“ korisnici moraju imati najmanje 1000 pretplatnika na svoj kanal da bi mogli strimati uživo sa mobilnog uređaja (uključujući fotoaparate sa mogućnošću striminga uživo). Ažurne informacije o YouTube-ovim ograničenjima potražite na  https://support.google.com/youtube/answer/2853834?hl=en. Canon ne predstavlja niti nudi osiguranje za bilo kakve proizvode ili usluge trećih strana, uključujući striming uživo.

[iii] Putem aplikacije Canon Camera Connect ili računa image.canon

[iv] https://www.statista.com/statistics/195140/new-user-generated-content-uploaded-by-users-per-minute/

[v] EOS M50 Mark II može kontinuirano snimati brzinom od 10 sličica u sekundi.