Kompanija Dentsu najavila je početak rada nove kompanije za upravljanje iskustvom korisnika (CXM) na teritoriji Republike Srbije. Kompanija će u poslovanju kombinovati podatake i analitičke sposobnosti sa CRM, trgovinskim, medijskim i uslugama digitalnih iskustava, a poslovanje će se obavljati pod imenom Merkle.

Plasiranje ovog tipa poslovanja značajan je korak u EMEA regionalnoj strategiji širenja kompanije Merkle. Ono proširuje sposobnost i otvara dodatni spektar delovanja postojećih CXM usluga koje će klijentu pružiti neophodnu podršku zarad uspostavljanja potpunog korisniškog doživljaja – pri svakoj interakciji sa korisnicima njihovog brenda.

Povezana vest:  Uživajte duže u muzici uz novi Sony Walkman® serije E

Kompaniju predvodi 1.200 CXM stručnjaka koji svoja znanja koriste kako za kreiranje strategije u izgradnji korisničkog iskustva tako i za savete, dizajn baziran na iskustvu korisnika, CRM, upravljanje podacima, trgovinu, mobilnost, sisteme za upravljanje sadržajima (CMS), kao i platforme adtech i martech.

Sedišta kompanije će se nalaziti u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj (DACH), Češkoj, Srbiji i Portugalu. Istovremeno imaće pristup Merklovoj regionalnoj EMEA mreži koju čini više od 3.400 zaposlenih u 14 zemalja.

Povezana vest:  Lenovo: Motorola i dalje deo kompanije

Svojim rešenjima kroz konsultacije, primenu i usluge rukovođenja ovakav vid poslovanja još više će ojačati Merkle-ovo strateško partnerstvo u regionu sa globalnim tehnološkim kompanijama kao što su Salesforce, Adobe, Microsoft, Sitecore i SAP.

Patrik Gamrid, izvršni direktor kompanija Merkle DACH i dentsu Švajcarska naglašava: „Ovo je uzbudljiv momenat za udruživanje sposobnosti transformacija podataka kompanije Merkle sa našim uslugama u oblasti digitalnih transformacija, a sve kako bi se zaokružilo kompletno korisničko iskustvo na DACH tržištima. Radujem se što sam u prilici da našim klijentima ponudim ovo unapređeno iskustvo.“

Povezana vest:  Nema mesta za skrivanje: stalkerware čita aplikacije za razmenu poruka i može da otključa nadgledane uređaje

Margaret Vagner, EMEA predsednica zadužena za CXM servisnu liniju kompanija Merkle i dentsu, dodaje: „Poslovanje kompanije Merkle u regionu DACH se širi, a sa njim i naša postojeća poslovanja u Nemačkoj, Švajcarskoj i Srbiji plasirajući nas tako na nova tržišta poput Austrije, Češke i Portugala. Samim tim se kompanija Merkle pozicionira kao vodeći partner za upravljanje iskustvima korisnika u DACH regionu.“