Knjiga o kojoj priča ceo svet, debitantski roman Stefani Robel Oprosti mi, Rouz Gould pravi je izbor za čitaoce koji od knjige očekuju nepredvidive rasplete i napetost do poslednje stranice.

Roman se našao na svim najrelevantnijim listama knjiga koje se moraju pročitati, nominovan je za nekoliko prestižnih nagrada u kategoriji debitantskog romana, a Sandej tajms ga opisuje kao „zapanjujuće zlokoban psihološki duel“. Opsesija i osveta prepliću se u sudaru dva moćna lika. Majka i ćerka: jedna nikad ne zaboravlja, druga nikada ne prašta.

Povezana vest:  Velika izložba “Jozef Bojs i Mangelos - 100 godina i umetnost danas” od 26. avgusta do 18. septembra u Beogradu

Prvih osamnaest godina života, Rouz Gould Vots je verovala da je ozbiljno bolesna. Bila je alergična na sve i svašta, koristila kolica jer je bila previše slaba da hoda i praktično živela u bolnici. Komšije su pomagale koliko su mogle, skupljale pomoć i nudile rame za plakanje, ali bez obzira na to koliko lekara posetila ili analiza uradila, niko nije mogao da ustanovi šta nije u redu s njom. Ispostavilo se, na kraju, da je njena mama, Peti Vots, samo bila stvarno dobar lažov. Nakon što je odležala pet godina u zatvoru, Peti je najzad slobodna, ali nema kuda da ode, i zato moli ćerku da je primi. Čitava zajednica šokirana je kada Rouz Gould pristane. Peti tvrdi da želi da ostavi sve za sobom i pomiri se sa ćerkom koja je svedočila protiv nje. Ali Rouz Gould poznaje svoju majku. Peti Vots nikome ne ostaje dužna.

Povezana vest:  XVIII BIJENALE STUDENTSKOG CRTEŽA SRBIJE

Ako su Moja mračna VanesaDamin gambitLanacTihi pacijent u samom vrhu liste vaših omiljenih naslova, Oprosti mi, Rouz Gould će vas potpuno oduševiti. Ova knjiga počinje tamo gde bi se mnoge slične završile. Ovo je priča o laži, opsesiji, osveti i istini, briljantna, autentična, koja obuzima čitaoca.

Povezana vest:  Prvi deo Reconnect festivala u prirodi sa prvacima iz Dolova i Banatskog Novog Sela

Roman Oprosti mi, Rouz Gould možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs.