Iako veliki ekran ima svoje prednosti, od kojih je najvažnija ta da video snimci izgledaju sjajno! – realnost je da je trend povećavanja dimenzija ekrana prešao granicu i da su mnogi telefoni danas postali preveliki za prosečnu ljudsku ruku. Ergonomija i udobnost držanja ipak moraju biti primat, a ukoliko je kreiran sklad dimenzija, veličine ekrana i njegovih odlika – onda je napravljen pun pogodak.

Zato je kompanija Huawei nastojala da  dizajnira pametni telefon čija je prva prednost udobnost u ruci, a koji ne podleže velikim kompromisima u pogledu veličine ekrana. Rezultat je Huawei nova 9.

Praktičan i upečatljiv

Uprkos prelepom, ali još uvek relativno velikom ekranu od 6,57 inča, Huawei nova 9 može da se pohvali svojom ergonomijom. Za to su zaslužne dimenzije od 73,7 mm za horizontalu, 7,77 mm za debljinu, uz samo 175 g težine. Zahvaljujući jedinstvenom Huawei inženjeringu, prelepi OLED ekran se suptilno savija i neprimetno spaja sa aluminijumskim okvirom, zbog čega telefon stvara vizuelni utisak dragog kamena – gladak, uglađen i sjajan.

Povezana vest:  Prvi Prestigio MultiPad tablet PC -Prestigio PMP3084B stiže uskoro!

Pozadina Huawei nova 9 telefona savršeno reprodukuje svetlosne efekte, ali, i pored toga, ne zadržava otiske prstiju i manje kliza u ruci. Za ovaj efekat je zaslužan Huawei Starry Flash AG Glass proces, tehnološki postupak koji su, nakon stotine izvedenih eksperimenata, inženjeri Huawei-a doveli do perfekcije. Krajnji rezultat je izrazito šik dizajn i to u dve boje. Prva je zvezdano plava, koja spaja suptilnost plave i blistavost ljubičaste u nijansu koja privlači poglede. S druge strane, oni koji žele da njihov telefon izgleda klasično mogu izabrati crnu boju, koja se svojim otmenim i minimalističkim pristupom slaže uz svaki mogući autfit.

Povezana vest:  LG K serija smart telefona na CES sajmu

Završna staklena obrada nije jedini detalj koji magnetično privlači tuđe poglede. Nova 9 model raspolaže sa jednim od najunikatnijih kamera modula ikada implementiranih u neki pametni telefon. Reč je o dva krupna simetrična kruga, savršeno vertikalno poređana duž gornje zadnje leve strane telefona.

Mnogo više od izgleda

Ovaj model donosi vodeće iskustvo sa kamerom. Kombinacija snažnog hardvera kamere sa inovativnim softverskim predispozicijama omogućuje neuporedive performanse kamere u ovom cenovnom rangu. Da podsetimo, Huawei nova 9 poseduje Ultra Vision sistem kamera koji čine zadnja RYYB Ultra Vision kameru od 50 MP, kamera širokog ugla rezolucije 8 MP, kamera sa senzorom dubine polja od 2MP i makro kamera od 2MP koja fotografise na 4 cm udaljenosti. Posebno interesantna svim ljubiteljima dobrog selfie-ja ili vloga jeste i prednju kamera od 32 MP sa velikim 1 / 2,8-inčnim senzorom.

Povezana vest:  LG predstavlja kućne aparate sa SMART tehnologijom na sajmu IFA 2011

Uprkos svom vitkom „stasu“, Huawei nova 9 raspolaže ogromnom energijom zahvaljujući bateriji od 4300 mAh, što je itekako pohvalno za telefon ove veličine. A kada vam, što je neminovno, zatreba dopuna, nova 9 podržava SuperCharge tehnologiju koja polovinu baterije puni za samo 15 minuta ili 38 minuta za 0-100%. I da – punjač je uključen u paket.

Pa, ukoliko tražite premium telefon sa predivnim i šik dizajnom, koji stvara udoban osećaj u ruci, koji poseduje kamere vodećeg kvaliteta, uz brze performanse i dugotrajan vek baterije, Huawei nova 9 može biti vaš po ceni od 61.999 dinara.