Telenor2

Kompanija Telenor pomogla nabavku vrednih trening sistema za telekomunikacije za Katedru za telekomunikacije i obradu signala u Novom Sadu

Nastava na Katedri za telekomunikacije i obradu signala Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu unapređena je sa šest vrednih trening sistema za telekomunikacije, zahvaljujući nastavku saradnje sa Telenor fondacijom.

Ti sistemi “Telecoms Trainer 101 – ETT101” australijskog proizvođača EMONA, unaprediće vežbe studenata u laboratoriji za telekomunikacije, jer je pomoću njih moguće obavljati veliki broj modernih eksperimenata u jednom kompaktnom kućištu. Oni se mogu koristiti na čak deset različitih predmeta u okviru tri smera na FTN-u.

Povezana vest:  Većina ljudi deli privatne informacije onlajn, a mladi su najugroženiji

-Više od 150 studenata moći će da koristi novu opremu prilikom praktične nastave koja će tek sada dobiti svoj puni smisao. Zahvaljujući saradnji sa Telenor fondacijom napravili smo važan korak napred za njihovo obrazovanje – kaže dr Vojin Šenk, šef Katedre za telekomunikacije i obradu signala Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Pored toga, zahvalio se i kompaniji Novsai d.o.o. iz Beograda, koja je distributer ove opreme za zemlje Balkana, jer je omogućila da se oprema nabavi na najefikasniji mogući način.

Povezana vest:  Pet stvari koje su vam potrebne za jesenji beg iz grada

Saradnja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Telenor fonadacije počela je krajem prošle godine dodeljivanjem nagrade „Prof. Dr Ilija Stojanović“ Aleksandru Minji, njihovom najboljem diplomcu. Nagradu Telenor fondacija dodeljuje od 2007. godine u znak sećanja na akademika profesor dr Iliju Stojanovića, pionira modernih telekomunikacija.