Canon Europe najavio je nadogradnju firmvera za XF605 kao odgovor na povratne informacije i zahteve korisnika. Firmver v1.0.1.1 pruža veću efikasnost za emitere, kao i raznovrsnije mogućnosti snimanja za stvaraoce sadržaja koji koriste XF605 – profesionalnu kameru za emitovanje koja je dizajnirana za solo snimatelje.

 Optimizovani procesi rada

Kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za daljinskom produkcijom i produkcijom uživo, ova najnovija nadogradnja firmvera dodaje Canon-ov XC protokol, čime se omogućava da XF605 radi uz druge kompatibilne Canon proizvode u okviru sistema sa više kamera. Kombinovanjem besprekornih performansi ove kamere i naprednih mrežnih tehnologija, emiteri mogu besprekorno da integrišu XF605 u svoju postavku i da kontrolišu ISO, otvor blende, prilagođenu sliku i AF svih kamera iz jedne tačke. Firmver v1.0.1.1 takođe predstavlja novu 4K Intra 60P/50P opciju za snimanje zajedno sa XF-AVC Intra 410 Mbps, čime se stvara lagani kodek visokog kvaliteta koji pomaže da se smanje troškovi skladištenja i ubrza prenošenje datoteka.

Povezana vest:  Nova patentirana tehnologija iz kompanije Kaspersky Lab pomaže kompanijama da se odbrane od naprednih pretnji

Unapređene video mogućnosti

Zbog toga što je pokreće Canon-ov Dual Pixel CMOS AF, korisnici sada mogu da uživaju u prednostima automatskog fokusa i praćenja pomoću detektovanja lica i oka[i], kako tokom brzog tako i tokom usporenog snimanja, što je savršeno za snimanje brze akcije. Pružajući još više opcija, novi firmver sada takođe dodaje podršku za vertikalno snimanje – što je funkcija koja je prvi put viđena kod modela EOS C70. Ona je odlična za digitalne reklame, za koje stvaraoci sadržaja moraju da snime 4K sadržaj u portretnom formatu. U cilju jednostavne upotrebe u režimu vertikalnog snimanja, monitor i meni na ekranu menjaju orijentaciju.

Povezana vest:  Porodice u Evropi potroše oko osam sati dnevno koristeći razne vrste uređaja

Savršena upotrebljivost

Kamkorder dizajniran za pojedinačne operatere i optimizovane ekipe, kao što je emitovanje sa terena, firmver v1.0.1.1 pruža operaterima mogućnost da nadgledaju sva četiri audio kanala pomoću prikaza skale na ekranu. Korisnici sada mogu da odaberu Dodeljivo dugme 11 kao dugme za snimanje – što je savršeno za one koji snimaju na stativu ili u vertikalnoj orijentaciji. Takođe je dodata funkcija koja zadržava odabrani režim snimanja kada se prebacuje sa standardnog na usporeno i ubrzano snimanje.

Povezana vest:  Tri četvrtine smartfona u Evropi pod Androidom

Odgovarajući na povratne informacije od klijenata i krajnjih korisnika, kao i na veće usvajanje postavki sa više kamera za produkcije uživo i na daljinu, ovaj firmver podiže performanse modela XF605 na viši nivo i omogućava mu da se jednostavno integriše u postavke sa više kamera.

XF605 v1.0.1.1 nadogradnja firmvera biće dostupna za preuzimanje od 22. avgusta ovde: https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/camcorders/digital/hdv_series/xf605.html?type=firmware

 

[i] Poboljšava AF kada je S&F podešen na 24P-120P