Kompanija Samsung Electronics, d.o.o., najavila je predstavljanje nove Bespoke linije proizvoda  u Evropi koja će prikazati kontinuirano nastojanje kompanije da postane vodeći dobavljač digitalnih kućnih uređaja koji su održivi, inteligentni i lepo dizajnirani.

Nova linija sastoji se od Bespoke AI™  veš mašina , Bespoke AI™ rerne i Bespoke Infinite Line, a ući će na evropsko tržište u narednim mesecima.

“Kompanija Samsung Electronics neprestano pomera granice kako bi stvorila inovativne proizvode koji utiču na poboljšanje života potrošača razvijajući i prilagođavajući se njihovim potrebama. S ovom novom Bespoke linijom dolazi niz ekološki osvešćenih, pametnih i izuzetnih karakteristika dizajna koje osnažuju potrošače da unaprede svoj životni stil.“ izjavila je Hyesoon Yang, potpredsednica i direktorka za korisničko iskustvo sektora za kućne aparate Samsung Electronics

Održiva rešenja sa mašinom za pranje i sušenje veša Bespoke AI™

Samsung je najavio predstavljanje nove linije za održavanje veša Bespoke AI™, opremljene revolucionarnim ekološki osvešćenim tehnologijama za smanjenje ispuštanja mikroplastike iz odeće, koja je razvijena u partnerstvu s markom sportske odeće Patagonia. Dostupna od ovog meseca, Bespoke AI™ mašina za pranje veša dolazi s programom pranja koji smanjuje emisije mikroplastike iz odeće za 54%[1] korišćenjem tehnologije filtera za hvatanje ovih štetnih plastičnih čestica. Zagađenje mikroplastikom u našim okeanima jedno je od najhitnijih svetskih pitanja, a kompanija Samsung je ponosna što može učestvovati u rešavanju ovog problema.

Osim smanjenja mikroplastike, Bespoke AI™ mašina za pranje veša sadrži još više ekološki osvešćenih karakteristika kako bi korisnicima omogućila da iskuse svakodnevnu održivost bez žrtvovanja performansi. Kao energetski efikasna mašina broj jedan na tržištu,[2], Bespoke AI™ mašina za pranje veša opremljena je Samsung tehnologijom AI Ecobubble™. Korišćenje hladne vode umesto tople  bez dodatnog vremena ciklusa pomaže korisnicima da uštede do 70%[3] potrošnje energije uz AI Energy Mode model rada na SmartThings Energy. Takođe osigurava visoke standarde čistoće i higijene za ojeću dopuštajući deterdžentu da brzo prodre u tkanine i ukloni prljavštinu – čak i u hladnoj vodi.

Osim toga, Bespoke AI™ mašina za pranje veša dolazi s AI Wash senzorima koji mere težinu odeće i nivo zaprljanosti kako bi se osiguralo da se koristi optimalna količina vode, deterdženta i energije, smanjujući otpad.

Povezana vest:  Huawei predstavlja HUAWEI P smart 2019

SpaceMax™ tehnologija omogućuje mašini da koristi veći bubanj bez povećanja njegovih spoljnih dimenzija, dajući potrošačima veliki kapacitet od 11 kilograma (kapacitet od 5,3 kubičnih stopa za američke modele mašina sa prednjim punjenjem) za veća opterećenja. Jedinstveni dizajn ravne prednje strane Bespoke AI™ mašine za pranje veša i razne mogućnosti boja osiguravaju da se uređaj može lako uklopiti u bilo koji prostor i vašem dizajnerskom ukusu.

Inteligentno i zdravo iskustvo kuvanja s prilagođenom AI™ rernom

Predstavljena u septembru na europskim tržištima, Bespoke AI™ rerna[4] dolazi s inteligentnim karakteristikama koje kuvanje čine zdravim iskustvom – omogućujući korisnicima pripremu hrane koja je dobra i za nepce i za telo.

Kuvanje na pari dugo se povezivalo sa zdravim kuvanjem, a nova Bespoke AI™ rerna dolazi s raznim funkcijama kuvanja na pari za pripremu hranjivih i ukusnih jela. Natural Steam opcija omogućuje korisnicima postizanje hrskavijih, delikatnijih ukusa s vlažnom unutrašnjošću i hrskavom spoljašnošću, što je čini idealnim izborom za mnoga jela za pečenje. U međuvremenu, karakteristika Full Steam[5] u rerni pomaže korisnicima da kuvaju povrće ili ribu na pari uz minimalan napor koji zadržava više prirodnih ukusa i hranjivih sastojaka. Bespoke AI™ rerna takođe dolazi s Dual Cook Steam opcijom, kombinujući gornju i donju zonu s jednostavnom tehnologijom pare tako da korisnici mogu uštedeti vreme i energiju kuvanjem različitih jela istovremeno na različitim postavkama. Kada ste gotovi s pripremom obroka, ugrađena karakteristika čišćenja parom omogućuje brzo čišćenje.

Rerna Bespoke AI™ takođe ima inteligentne funkcije koje dodatno poboljšavaju zdravo kulinarsko iskustvo. AI Pro Cooking[6] [7] koristi tehnologiju vizuelnog prepoznavanja hrane za optimizaciju postavki kuvanja u rerni dok nadzire hranu kako bi se sprečilo prekuvavanje obroka. Osim toga, korisnici mogu učiniti kuvanje interaktivnijim, stvaranjem i deljenjem video zapisa s ubrzanim protokom vremena s prijateljima i porodicom na društvenim mrežama.

Ova rerna koja se otvara na dodir ima dizajn ravnih vrata bez ručke, tako da se skladno slaže s vašim kuhinjskim nameštajem. A dodirom prsta na dugme na upravljačkoj ploči možete otvoriti vrata[8] nežno i bez napora. Rerna je dostupna u nizu modernih boja i završnih obrada uključujući Clean Nay, Clean White i Satin Beige. Tako možete nadograditi izgled svog doma kombinovanjem i spajanjem Bespoke uređaja.

Povezana vest:  Vrhunski pametni Huawei telefoni P60 Pro i Mate X3 predstavljeni evropskom tržištu, uz nosive uređaje i PC

Dodavanjem novih mogućnosti povezivosti, Bespoke AI™ rerna takođe se povezuje s uslugom SmartThings Cooking kako bi pružila personalizovane recepte[9] i inteligentne planove obroka razumevanjem ukusa, ishrane i namirnica korisnika u njihovom frižideru. Takođe, SmartThings Cooking može da se sinhronizuje sa Samsung Health aplikacijom kako bi se pratili ciljevi korisnika i potrošnja kalorija te na osnovu tih informacija mogu preporučiti recepte. Zahvaljujući ovoj novoj funkciji, koja će biti dostupna u oktobru ove godine, brojanje kalorija i zdravije kuhanje postalo je još lakše.

Kuhinja iz snova sa fenomenalno dizajniranom Bespoke Infinite linijom

Kompanija Samsung sa ponosom najavljuje predstavljanje Bespoke Infinite Line[10] liniju proizvoda, potpunog premium paketa uređaja s početnim fokusom na kuhinju. Nastavljajući sa liderskom pozicijom Bespoke linije u dizajnu, Bespoke Infinite Line uspostavlja vrednosti izuzetnog kvaliteta i vrhunskog iskustva kuvanja, stvarajući bezvremenski proizvod koji prevazilazi jednostavan ukus. Poslednja evolucija u liniji uređaja Samsung imaće svoj globalni debi, uključujući Europu i SAD, počevši od predstavljanja rashladnog uređaja s jednim vratima, koji dolazi u frižideru, zamrzivaču i frižideru za vino[11], ove godine.

Iz estetske perspektive, Bespoke Infinite Line poseduje bezvremenski dizajn koji bez napora dopunjuje svoje okruženje uspravnim linijama, izuzetnim materijalima i sofisticiranom završnom obradom. Infinite Design linija ima metalik završni sloj visokog sjaja u Timeless Greige boji s elegantnim zlatnim bakarnim okvirom. Proizvodi u ovoj liniji izrađeni su od izdržljivog aluminijuma, što ih čini otpornim na ogrebotine i udubljenja, kao i lakim za brisanje.

Bespoke Infinite Line linija proizvoda ne samo da je primer klase po svom izgledu, već i svojoj funkcionalnosti, podižući kuhinjsko iskustvo svojim vrhunskim funkcijama. Unutar vrata frižidera, Black Metal Cooling tehnologija iznutra zadržava hladnoću i pomaže u brzom vraćanju izgubljene topline, dok Tunnel Lighting na okviru i policama propušta svetlost u svim smerovima tako da možete videti u svaki ugao. Takođe, dolazi s automatskim otvaranjem vrata koja se otvaraju kada ih dodirnete[12], stvarajući zvuk koji vas upozorava. Štaviše, bez ručki koje strče i smetaju, ima stilski besprekoran izgled.

Povezana vest:  Ne samo uređaj, već i odraz vašeg modnog ukusa – Huawei Y serija

Ostale karakteristike uključuju sud sa automatskim punjenjem koji se automatski puni pročišćenom vodom kada ga stavite u frižider. Koristeći ugrađeni Infuser, možete dodati voće ili začinsko bilje za stvaranje ukusnih napitaka[13]. Održavajući sastojke i ostatke svežim i bez kontaminacije, Flex Pantry sistem čuva hranu prilagođavanjem temperatura optimizovanih prema vrsti hrane.

Za više informacija o tome kako kompanija Samsung proširuje svoj globalni uticaj i pomera granice onoga što je moguće s Bespoke Home linijom proizvoda, posetite samsung.com/bespoke-home ili Samsung.com.

[1] Testirano s opterećenjem od 2 kg majici s kapuljačom od 100% poliestera, upoređujući sintetički ciklus na konvencionalnom Samsung modelu WW4000T i ciklusu manje mikrovlakana za na WW7000B. Rezultati mogu biti različiti zavisno od odeće i okruženja. Testirao Ocean Wise Plastics Lab.

[2] Na osnovu stope uštede energije od 70% uz AI Energy Mode i hladno pranje uz Ecobubble. (Od avgusta 2022.)

[3] Ispitano u skladu s IEC 60456-2010 / opterećenje od 4 kg / Super Eko hladno pranje (WF80F5E5U4W) u odnosu na pamuk na 40°C bez Ecobubble (WF0702WKU). Individualni rezultati mogu varirati.

[4] Dostupnost se može razlikovati zavisno od tržišta.

[5] Dostupno samo na određenim modelima.

[6] Dostupno samo na određenim modelima.

[7] Posudu treba staviti u središte rerne kako bi se što bolje prepoznala. Tačnost prepoznavanja može varirati zavisno od stvarnim uslova upotrebe, poput vrste sastojaka, čistoće udubljenja i svetline sobnog svetla. Za detaljnije informacije pogledajte korisnički priručnik priložen uz paket.

[8] Vrata se neće otvoriti kada se dodirne dugme ako je aktivirano pirolitičko čišćenje ili opcija zaključavanja za decu.

[9] Dostupno na određenim jezicima, uključujući engleski, francuski, nemački, italijanski i španski.

[10] Dostupnost se može razlikovati zavisno od tržišta.

[11] Dimenzije svih RR9000 modela su 595 x 1.855 x 688 mm (Š x V x D).

[12] Vrata se automatski otvaraju oko 25 mm. Ako dalje ne otvorite vrata, ona će se automatski zatvoriti nakon 2 sekunde (automatsko zatvaranje možda neće biti moguće u određenim okruženjima).

[13] Za proizvodnju vode s ukusom, Infuser treba pre upotrebe napuniti voćem ili biljem.