Kompanija Telekom Srbija je, u skladu sa dobrom praksom na polju društvene odgovornosti i podrške mladim talentima, pokrenula 12. mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje.

Poziv za učešće na konkursu upućen je na adrese 51 škole koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva. Pred učenicima je zadatak da osmisle i izrade korisnu i zanimljivu aplikaciju za mobilne uređaje, a žiri će, pored originalnosti ideje i kompleksnosti u rešenju koda, posebno vrednovati aplikacije koje imaju društveno odgovornu namenu, mogu da unaprede upotrebu mobilnih telefona, doprinesu razvoju telekomunikacionih usluga ili zaštiti životne sredine.

Povezana vest:  Samsung Galaxy A80 dostupan u Srbiji od sredine jula

Vredne nagrade i dragoceno iskustvo koje stiču radeći na aplikacijama, odličan su motiv za sve učesnike kojima mts app konkurs pruža priliku da se povežu, sledeći slična interesovanja i tako podele svoje znanje i veštine. I ove godine konkurs će biti realizovan u onlajn formatu, a za učesnike će biti pripremljene prezentacije u cilju upoznavanja sa zahtevima konkursa, temama i dosadašnjim uspešnim primerima aplikacija.

Povezana vest:  Nokia predstavila modele E6 i X7 i osveženje Symbian OS-a

Nakon završetka mts app konkursa, pet pobedničkih timova i aplikacija dobiće priliku da učestvuje u Regionalnom app izazovu i da se za glavnu i specijalnu nagradu takmiči sa učenicima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer konkurs pod istim uslovima organizuju i m:tel BiH i m:tel CG.

U mts app konkursu je do sada 193 tima predstavilo čak 200 aplikacija.  Konkurs je deo krovnog programa „Pokrećemo pokretače“  koji je Telekom Srbija pokrenuo sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokrenu pozitivne promene. mts app konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, kao primer uspešne saradnje sa mladima,  a podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Povezana vest:  CES 2022: novi model Samsung Bespoke Jet™ usisivača donosi besprekorno čišćenje uz All-in-One Clean Station™ postolje

Rok za prijavu timova i kratkog opisa aplikacija koje timovi planiraju da izrade je 25. novembar 2022. godine, dok prijavljeni timovi gotove aplikacije treba da dostave do 27. januara 2023. godine.

Više informacija o mts app konkursu možete pronaći na linku: mts app konkurs | mts Tvoj svet