Nokia600

Nokia predstavlja tri nova smart telefona namenjena masovnom tržištu sa najnovijim Symbian Belle softverom

Nokia je danas predstavila tri nova smart telefona naprednih mogućnosti namejena masovnom tržištu, koji nude pregršt novih funkcija po povoljnim cenama, uključujući i vodeću inovaciju na tržištu, softver Symbian Belle. Nokia 700, Nokia 701 i Nokia 600 proširuju spektar dizajna, funkcija i funkcionalnosti u rangu Nokia Symbian smart telefona. Symbian Belle, koji pokreće sva tri telefona, uz dodatnu opciju deljenja podataka i uparivanja putem samo jednog dodira kroz NFC tehnologiju, je najprilagodljiviji korisnički interfejs do sada koji obezbeđuje i neponovljivo iskustvo pretraživanja interneta na mobilnom uređaju. NFC opcija omogućava bilo kom od ova tri nova smart telefona da se upare sa novim Nokia slušalicama  Essence Bluetooth Stereo.

Sva tri smart telefona odlikuju prepoznatljive Nokia funkcije, ali svaki od njih pruža veoma različit spektar podešavanja i personalizacija kako bi omogućio korisnicima da odaberu ono što ih najviše interesuje kada je smart telefon u pitanju. Najkompaktniji monoblok ekran osetljiv na dodir na svetu (Nokia 700); elegantan i moderan smart telefon sa najsvetlijim ekranom mobilnog telefona na svetu (Nokia 701) i najglasniji Nokia smart telefon namenjen zabavi (Nokia 600), čini ove psmart telefone vodećim proizvodima porfolija kompanije Nokia.

„Nakon što smo, pre samo dva meseca, sa softverom Symbian Anna poboljšali iskustva korisnika uvođenjem novih uzbudljivih funkcija za Symbian, nastavljamo da pomeramo granice sa našim novim najkonkurentnijim Symbian iskustvom ikada“, rekao je Ilari Nurmi, potpredsednik kompanije Nokia. „Symbian Belle i tri nova telefona koja smo danas predstavili svedoče o našoj posvećenosti da nastavimo sa proizvodnjom Symbian uređaja koji omogućavaju ljudima da odaberu ono što im je najvažnije kada je u pitanju korisničko iskustvo, duzajn, funkcionalnost i cena. Ovo neće biti poslednji proizvodi ni poboljšanja kojim ćemo usavršavati Symbian“.

Povezana vest:  Sony iznenađenja ispod jelke

Nokia700Nokia 700: Najmanji Nokia smart telefon

Sa težinom od samo 96 grama i dimenzijama 110 x 50.7 x 9.7 mm, Nokia 700 ne samo da postaje najkompaktniji smart telefon iz redova Symbian telefona, to je najkompaktniji monoblok smart telefon na svetu. Ono što mu nedostaje u veličini nadoknađuje svojom funkcionalnošću, sposobnostima NFC deljenja podataka i uparivanja putem samo jednog dodira, procesorom od 1 GHz, AMOLED ClearBlack ekranom od 3.2 inča, 2 GB interne memorije (sa opcijom nadgradnje do 32 GB), HD video snimanjem i kamerom od 5MP sa punim fokusom i LED blicem.  Nokia 700 je takođe i najekološkiji od svih smart telefona. Sa dugim trajanjem baterije, ekstenzivnom upotrebom ekoloških materijala, ovo je savršen smart telefon za svakog ekološki svesnog korisnika smart telefona.

Nokia 701: najsjajniji Nokia smart telefon

Nokia 701 je elegantan, tanak, lagan smart telefon sa najsvetlijim ekranom za mobilni telefon na svetu, uz ClearBlack tehnologiju na ekranu dijagonale 3.5 inča, koji ga čini savršenim i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu. Takođe ovaj telefon ima opciju za kompenzaciju šumova koji pruža najčistiji kvalitet zvuka i, kao i drugi novi smart telfoni, ima mogućnost NFC uparivanja jednim dodirom, prenos podataka i bežično prenošenje zvuka do slušalica i NFC opremljenih zvučnika.

Povezana vest:  Preuzmite omiljene domaće aplikacije sa Huawei AppGallery

Na osnovu popularnog Nokia C7 dizajna, Nokia 701 smart telefon ima 1 GHz procesor, kameru od 8MP sa punim fokusom i dual LED blicem i 2x digitalnim uvećanjem, drugu prednju kameru i HD video zapis. Ova Nokia dolazi sa 8GB interne memorije koja se može proširiti do 32GB korišćenjem microSD kartice.

Nokia 600: najglasniji Nokia smart telefon

Nokia 600 smart telefon karakteriše glasan zvuk i velika posebnost u malom pakovanju. Sa ugrađenom FM radio antenom za slušanje radija bez slušalica, 60 sati muzičke reprodukcije, neverovatno moćan unutrašnji zvučnik i sposobnost za prenošenje muzike bežičnim putem do NFC- opremljenih zvučnka kao što su Nokia Play 360 zvučnici, to je savršen smart telefona koji pokreće žurku.

Dostupan po nižoj ceni od telefona Nokia 700 i Nokia 701, Nokia 600 dolazi sa procesorom od 1GHz; kamerom od 5MP sa punim fokusom, LED blicem i HD video snimanjem, kao i 2GB interne memorije sa podrškom za memorijsku karticu sa povećanjem do 32GB .

Simbian Belle

Symbian Belle je najnoviji u nizu planiranih softverskih poboljšanja Symbian platforme, koja su otpočela sa softverom Symbian Anna , a nastaviće se i u narednoj godini. Belle povećava broj početnih ekrana na od tri do šest i uključuje podesive vidžete, tako da korisnik može da odredi koji sadržaj mu je prioritetan za postavku na početni ekran. Ovaj telefon ima i opciju padajućeg menija i taskbar za pristup obaveštenjima sa bilo kog početnog ekrana, kao i najbrži i najmoćniji Nokia pretraživač za Symbian ikada, sa tri puta bržim učitavanjem sadržaja.

Povezana vest:  LG započeo prodaju G Flex2 telefona globalno

Jedna od najuzbudljivijih karakteristika softvera Symbian Belle je NFC- sistem sa sposobnostima deljenja i uparivanja. Ovo omogućava deljenje kontakata, video snimaka i slika sa drugim NFC-opremljenim uređajima i smart telefonima, kao i uparivanje sa NFC-propratnom opremom kao što su zvučnici i slušalice, na primer Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset.

Nokia Essence Bluetooth stereo slušalice

Nove Nokia Essence Bluetooth stereo slušalice, koristi posebnu tehnologiju aktivnog poništenja buke kako bi bez presedana eliminisale 99,8% pozadinske buke – pružajući čist, Hi-Fi zvuk bez obzira na to u koliko bučnom okruženju se nalazite. Koristeći NFC tehnologiju mogu se upariti sa bilo kojim smart telefonom sa NFC-sistemom jednostavnim dodirom dva uređaja.

Simbian Belle će takođe biti dostupan i vlasnicima telefona Nokia N8, Nokia E6, Nokia E7, Nokia Ks7, Nokia C7, Nokia C6-01 i Nokia oro kasnije ove godine. Takođe će biti dostupan za preuzimanje svim korisnicima ovih telefona koji već imaju instaliran Symbian Anna softver. Tacno vreme će biti objavljeno kada ove opcije budu omogućene.