modelari_evropsko

RAKETNI MODELARI NASTAVLJAJU SA OSVAJANJEM MEDALJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Odličan skor naših reprezentativaca od četiri medalje u pojedinačnoj i tri u ekipnoj konkurenciji u samo dve takmičarske klase prvog dana Evropskog prvenstva raketnih modelara, nastavljen je i drugog takmičarskog dana. U pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji Vesna Katanić osvojila je prvo mesto u klasi S9/A i treće mesto u klasi S1/A. U ekipnoj konkurenciji juniori su zauzeli prvu poziciju u klasi S1/A i drugo mesto u klasi S9/A.

Povezana vest:  SNUKER, Hendri: Nadam se da će se Roni povući

Prvog dana takmičenja postignut je svojevrstan rekordni broj osvojenih medalja naših sportista na startu velikog takmičenja prve kategorije. Od devet juniora i šest seniora koji predstavljaju reprezentaciju Srbije, u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji u klasi S6A Mihajlo Petrović osvojio je prvo, a Luka Volarević drugo mesto. U klasi S4A Vesna Katanić je bila treća među juniorima, a istu poziciju je zauzeo Zoran Katanić među seniorima. Ekipno su naši juniori bili najbolji u klasi S6A, osvojivši zlatno odličje, dok su u klasi S4A i ekipe seniora i juniora osvojile treće mesto.

Povezana vest:  NHL, Florida iznenadila Calgary, Tampa na vrhu istoka

Takmičenje se održava u Buzau u Rumuniji, od 20. do 27. avgusta. Predstoji velika borba u još pet klasa, gde se takođe očekuje visok plasman naših sportista.