sah

ŠAH VESTI KUP

Pančevci iznenadili beogradsku Lastu

 

Šahisti kluba „Ivan Kurjački“ iz Pančeva iznenadili su ekipu beogradske Laste, igrajući nerešeno 2:2, u prvom kolu Kupa Srbije, koji je večeras počelo u valjevskom hotelu „Narcis“. Iznenađenje je i 2:2 u meču Borac (Čačak) – Niš, dok su ostali favoriti za najviši plasman zabeležili sigurne pobede: NŠK DDOR (Novi Sad) – Jugović (Kać) 4:0, VŠK 2005 – Smederevski ŠK 0,5:3,5, Beograd Agrobanka – OŠK Paraćin 4:0 i Vodovod KG – PTT Beograd 3:1.

Povezana vest:  RAKETNO MODELARASTVO, Prvog takmičarskog dana pet medalja

Rezultati preostalih mečeva: Čast i slava (Pirot) – Bogoslov (Beograd) 2,5:1,5, Krušik (Valjevo) – Metalac Takovo GM 1:3, Itaka BG – Sivac 3:1.

Sutra (16) igra se drugo kolo u kojem su najvažniji mečevi: Vodovod KG – NŠK DDOR, Smederevski ŠK – Čast i slava, Metalac Takovo -Beograd Agrobanka, Lasta-Itaka, Niš – „Ivan Kurjački“.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Pljuščenko želi da učestvuje na ZOI 2018.

Iznenađenje je i to što na finalu Kupa ne učestvuje VŠK „Sveti Nikolaj“ iz Valjeva, koji je zbog besparice ostao bez ekipe, pa je najbolji igrač Ivan Ivanišević prešao u šampionsku ekipu iz Smedereva.

Čast šahovskog Valjeva brane klubovi iz nižih rangova takmičenja od prvoligaškog, VŠK 2005 i Krušik. Igra se sedam kola po švajcarskom sistemu, titulu brane Novosađani, a turnir se završava 22. maja.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šild pobednica slaloma u Kurševelu

Žensko finale Kupa Srbije se ne igra jer nije bilo četiri zainteresovane ekipe.