Da li ste za dugo filmsko veče ili maraton omiljene serije, dok skriveni od lošeg vremena uživate u dobrom društvu i opuštate se nakon dnevnih obaveza? Ovakav ugođaj svako od nas povremeno treba da priušti sebi – traženje baš savršenog filma za to veče i stvaranje idealne bioskopske atmosfere u domu, uz obavezne kokice, slatkiše i druge sitnice u kojima uživamo.

Međutim, užurbani tempo života ne ostavlja nam svakog dana dovoljno prostora. Često imamo samo nekoliko sati za sebe između posla i drugih stavki u rasporedu – bilo da je to poseta prijatelja, hobi ili druga obaveza koja zahteva naše vreme. Ipak, to ne znači da čak i tada ne možemo odvojiti neko vreme za odmor i uživanje u različitim digitalnim sadržajima koji su nam dostupni.

Predlažemo nekoliko ideja za jesenje opuštanje, za one dane u kojima nemamo mnogo vremena – a za koje su vam potrebni samo slušalice i mobilni telefon!

Povezana vest:  Prvo pojavljivanje Erbasa A380 na aero-mitingu u Rusiji

„Zgrabite“ omiljenu elektronsku knjigu sa virtuelne police

Kada ste poslednji put odvojili vreme za čitanje? Mnogi od nas uživaju u ovoj aktivnosti, tako da ukoliko ste strastveni čitalac, odlična razonoda (koja može da potraje koliko god želite) mogu biti elektronske knjige. Elektronske verzije su često praktičnije od papirnih za one koji nemaju mnogo vremena – telefon je uvek sa vama, pa tako svoj „odmor za mozak“ možete započeti već u prevozu, ili dok čekate u redu da završite neku administrativnu obavezu.

Osim toga, sa hiljadama dostupnih knjiga u elektronskim formatima, više niste ograničeni na svoju ličnu biblioteku – što vam omogućuje da pročitate sve ono što ste oduvek želeli. Svima kojima smeta osvetljenost ekrana prilikom čitanja na telefonu, savremene tehnologije nude rešenje: HONOR 70 je opremljen vodećom tehnologijom zatamnjivanja ekrana (Pulse Width Modulation, PWM od 1920Hz), koja vam pruža mnogo prijatnije iskustvo gledanja i čitanja.

Povezana vest:  Tri četvrtine smartfona u Evropi pod Androidom

Odgledajte epizodu podkasta o temi koja vas zanima ili uživajte u kratkim formatima poput sitkoma

Zabavni sadržaji odavno nisu limitirani na tradicionalne formate filmova i serija, pa tako sada na internetu možete pronaći na stotine video podkasta – kratkih zabavnih ili edukativnih formi koje vam neće oduzeti mnogo vremena, a sigurno će doprineti dobrom raspoloženju. Lako ćete pronaći neki koji se bavi baš temom koja vas zanima: proverite, možda čak i vaš omiljeni influenser već ima svoj podkast, jer je ova forma u poslednje vreme veoma aktuelna.

Ukoliko ste ipak više za klasične igrane serije, uvek možete da pronađete novi omiljeni sitkom! Ovaj format obično traje oko dvadesetak minuta po epizodi, što ga čini sjajnim za „brzinsko“ odmaranje i reset. Nema čak ni potrebe da uključujete televizor, jer na svom HONOR 70 telefonu možete da uživate u živim bojama i izoštrenim detaljima, uz 100% DCI-P3 filmski kolorit koji se koristi u bioskopskoj industriji.

Povezana vest:  SSD-ovi i DRAM moduli kompanije ADATA spadaju među najtraženije i najčešće preporučivane za rudarenje kriptovaluta

Pronađite igricu koja vas opušta

Ne brinite: kako biste isprobali ovu ideju, nisu vam potrebni posebni gejming monitori, tastature i ostala specijalna oprema. Dovoljno je da imate telefon poput HONOR 70 modela, koji ima odličnu brzinu osvežavanja (120Hz) – sve to kako vam igrica ne bi „bagovala“ i nervirala vas, umesto da vas opusti.

Ukoliko uživate u avanturističkim sadržajima, možda ćete se zaljubiti u neku od popularnih strateških igara, koje svakako mogu poslužiti za „odmaranje mozga“ tokom užurbanih dana. A ako osetite potrebu da odbacite ovu ideju jer vam se čini detinjastom, budite sigurni da savremene igrice definitivno nisu samo za decu. Pitajte strastvene gejmere u svojoj okolini, i oni će vam to potvrditi!