Yong-seok_Jang_LG_Francsico_Varela_YouTube

LG i YouTube uspostavili partnerstvo kako bi korisnicima mobilnih telefona pružili kompletno 3D iskustvo

Kompanija LG Electronics (LG) i YouTube napravili su veliki iskorak objavljivanjem informacije o partnerstvu čiji je cilj da korisnicima omoguće jedinstveni 3D doživljaj. Novi premium smart telefoni kompanije LG, bazirani na Android operativnom sistemu, omogućiće ne samo snimanje i gledanje 3D snimaka bez 3D naočara, već će korisnicima omogućiti da te snimke postave na YouTube i tako ih momentalno podele sa svojim prijateljima i milionima drugih ljudi.

Povezana vest:  Za one kojima nikada nije dosta basa – nova serija Sony EXTRA BASS audio uređaja

“Optimus 3D je najnoviji dragulj kompanije LG među smart telefonima. Ovaj telefon predstavlja naš odgovor na dva ključna problema sa kojima se 3D tehnologija trenutno suočava, a to su ograničena mobilnost i neophodnost korišćenja posebnih naočara. Osim toga, partnerstvo sa YouTube-om omogućiće našim korisnicima da na vrlo jednostavan način kreiraju i pristupaju velikim 3D sadržajima”, kaže Dr. Jong-seok Park, predsednik izvršnog odbora kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Novo partnerstvo deo je šire strategije kampanije LG u segmentu 3D zabave i najveće online video zajednice. YouTube i LG odlučili su da uspostave saradnju kako bi omogućili pristup 3D sadržajima na način koji je veoma jednostavan za korisnike mobilnih telefona.

Povezana vest:  Održana 4. SEE Automotive konferencija “Connect&Supply”

“3D tehnologija je tradicionalno bila rezervirana samo za velike holivudske filmske studije”, kaže je Francisco Varela, direktor YouTube-a zadužen za partnerstva. “Sa novim LG Optimus 3D telefonom, bilo ko i bilo gde na svetu može snimati u 3D tehnologiji, a zatim i postaviti svoje snimke na YouTube i podeliti ih sa svojim prijateljima. Sa velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem očekujemo kreativne 3D snimke koje će članovi naše zajednice snimiti i podeliti uz pomoć ove najsavremenije tehnologije.”

Povezana vest:  Kompanija Samsung otvorila Digitalni institut na Učiteljskom fakultetu u Beogradu

Baziran na jedinstvenoj „Tri-Dual“ konfiguraciji, Dual-Core simultanim dvojnim kanalom i dvostrukom memorijom, unapređeni LG Optimus 3D premijerno je predstavljen na Svetskom kongresu mobilne tehnologije 2011. godine u Barseloni kao prvi mobilni uređaj koji  omogućava ovu vrstu YouTube 3D iskustva.