TECNO, vodeći globalni inovativni tehnološki brend, ponosno je osvojio titulu „Top 10 globalnih brendova pametnih telefona za 2023-2024“ drugi put uzastopno na prestižnom godišnjem sajmu potrošačke elektronike 2024 (CES). Ovaj događaj predstavlja vrhunski forum u industriji potrošačke elektronike, gde je TECNO još jednom potvrdio svoju dominaciju kao najpoznatiji, najuticajniji i najveći brend u svetu inovacija.

TECNO je zasluženo dobio ovo priznanje zahvaljujući svojoj globalnoj strategiji brenda i izuzetnim postignućima u tehnološkim inovacijama i unapređenju dizajna pod sloganom „Going Premium“. Ova prestižna nagrada dodatno je učvrstila vodeću poziciju TECNO brenda kao globalnog lidera na svetskim tržištima.

Prestižna godišnja nagrada „CES Global Top Brands Award“, organizovana u saradnji sa Asia Digital Group i European Digital Group, uz podršku TVICE i International Data Corporation (IDC), posvećena je priznavanju izuzetnih dostignuća globalnih brendova potrošačke elektronike u strateškim inovacijama za globalne korisnike. Ova nagrada ima za cilj podsticanje sveobuhvatnog industrijskog razvoja dok istovremeno promoviše vrhunske brendove koji postavljaju standarde u globalnoj elektronici za potrošače.

Povezana vest:  LG predstavlja prvi 21:9 Gaming monitor na svetu sa AMD FreeSync tehnologijom

AI i tehnološke inovacije zauzimaju centralno mesto na CES Globalnoj rang listi najboljih brendova 2024

CES služi kao centar za tehnologiju i globalne inovatore, ističući inspirativne inovacije i efikasne globalne strategije brenda. Sa posvećenošću principima kao što su autoritet, nauka, profesionalizam, objektivnost i nepristrasnost, nagrada Global Top Brands Award, ostaje veoma cenjeno priznanje u globalnoj industriji potrošačke elektronike od njenog početka 2006. godine, podstičući brendove da kontinuirano unapređuju tehnološke inovacije i isporučuju vrhunske proizvode.

Povezana vest:  LG XF2 prenosni multimedijalni plejer i eksterni hard disk sada i u Srbiji

Od svog osnivanja, TECNO je strateški stremio ka tehničkim inovacijama. Posebno se ističe u mnogim revolucionarnim i novim tehnološkim dostignućima, postavljajući standarde u industriji. Ova prepoznatljivost dolazi kroz pionirsko usvajanje Universal Tone tehnologije za razvoj i implementaciju višeslojnih slika, algoritama veštačke inteligencije, prepoznavanja glasa putem veštačke inteligencije, arhitekture AIoT (Veštačka inteligencija stvari) i tehnologije vertikalnih aplikacija, kao i implementaciju 5G tehnologije.

Globalno razmišljanje, lokalne inovacije – TECNO osnova konkurentnosti

U 2023. godini, TECNO je kontinuirano unapređivao korisničko iskustvo kroz predstavljanje inovativnih proizvoda namenjenih premijum tržištima, a to su PHANTOM i CAMON linije proizvoda. Ovaj korak doprineo je globalnoj optimizaciji brenda i regionalnom proširenju. Prema podacima Counterpoint servisa za praćenje tržišta, TECNO je postigao značajan rast u isporukama pametnih telefona tokom trećeg kvartala 2023. godine, ostvarujući impresivnih 62% porasta u odnosu na prethodnu godinu u svim regionima.

Povezana vest:  Logitech predstavio postolje sa zvučnicima za kompaktne prenosive računare

Uz povećanje isporuka, TECNO je unapredio svoju liniju proizvoda, što je rezultiralo širenjem udela prodaje uređaja više vrednosti. 5G pametni telefoni, koje je TECNO prvi put isporučio u prvom kvartalu 2022. godine, zabeležili su izuzetan rast, sa povećanjem obima od više od 600% na godišnjem nivou do trećeg kvartala 2023. godine. Štaviše, obim prodaje TECNO vrhunske CAMON serije i premijum serije PHANTOM porastao je 53% u odnosu na prethodnu godinu, nadmašujući stope rasta u celoj kompaniji.