ERICSSON_LOGO_rgb

Ericsson završio preuzimanje dela kanadskog „Nortela“

Ericsson je završio kupovinu Multiservice Switch dela kompanije “Nortel”. Ova akvizicija daje Ericssonu pristup snažnom porfoliju proizvoda u segmentu podataka i osigurava snabdevanje platforme za nedavno preuzete CDMA i GSM segmente.

-Dobijamo solidan biznis sa značajnom bazom i tehnologijom koja nadopunjuje naš postojeći Ericsson portolio. Na ključnim lokacijama širom sveta širimo naše kapacitete vezane za podatke iskusnim i talentovanim ljudima. – izjavila je Rima Qureshi, potpredsednica Ericssona zadužena za CDMA mobilne sisteme.

Povezana vest:  Uspeo apel i „Gugl" pomaže Srbiji

Važan deo CDMA ekosistema – Multiservice Switch biznis – nudi prodaju i podršku data mreža i switching platformi za kor mreže u okviru bežičnih i carrier voice segmenata, koji su prethodno preuzeti od “Nortela”. Multiservice svičevi će od sada biti poznati pod nazivom PPX. Dosadašnji zaposleni u delu Multiservice Switch biće integrisani u segment CDMA

Mobilni Sitemi Ericsson Grupe u narednim mesecima i radiće pod brendom Ericsson.

Povezana vest:  Zabeležite svaku nijansu dana i noći uz kamere Huawei nova 9 pametnog telefona

Ovaj ugovor prati najavu od septembra prošle godine kada je Ericsson stupio u preuzimanje sredstava dela Multiservice kompanije “Nortel”.