Nokia-C7Nokia smart telefoni su odlični saputnici

Vrelo letnje vreme zove na godišnje odmore. Bez obzira za koju se destinaciju odlučite verovatni ćete se susresti sa dilemom oko toga kako spakovati sve potrebne stvari u ograničeni prtljag. Zašto ne biste spakovali sve što možete direktno u svoj Nokia mobilni telefon? U današnje vreme svi smart telefoni imaju mogućnost slikanja i snimanja video zapisa. Osim toga, Nokia mobilni telefoni sadrže i sistem za navigaciju, turističke vodiče, asistenciju pri putovanju i mnogo više od toga.

Nikada izgubljeni sa Ovi Mapama i navigacijom

Za početak, svoj prtljag možete osloboditi glomaznih mapa i pisanih turističkih vodiča. Nokia nudi besplatne Ovi Maps sa glasovnom navigacijom za vozače i pešake, koja pokriva područje više od 180 zemalja. Da biste u potpunosti uživali u iskustvu sa navigacijom, mapu destinacije za odmor možete besplatno instalirati i pre samog polaska na put. Ažurirane mape pomažu u pronalaženju lokacija znamenitosti, a poslednja verzija Ovi Maps uključuje i informacije o kretanju autobuskih linija, izveštaje iz saobraćaja, savete i opise lokalnih znamenitosti u više od 80 gradova širom sveta.

Povezana vest:  Electrolux predstavio ErgoSense set za idealan doručak

Sa aplikacijama preuzetim sa Ovi Store, odmori su još prijatniji

Sa Nokia mobilnim telefonom korisnik može u bilo kom trenutku preuzeti brojne aplikacije iz Ovi Store. Predlažemo nekoliko Nokia besplatnih aplikacija koje će vaš odmor učiniti još prijatnijim i obezbediti korisnicima neprocenjivu pomoć tokom putovanja.

Lonely Planet Live
Publisher: Lonely Planet
Price: free

Povezana vest:  "Vindouz 10" neće biti besplatan za sve

Da biste dobili više informacija o destinaciji putovanja preporučujemo aplikaciju Lonely Planet Live. Aplikacija preuzima trenutni GPS položaj korisnika i automatski mu nudi najvažniji deo Lonely Planet Mobile Site.

Stream Thru-Travel Assistant
Publisher: Mantic Point
Price: free
Uz Stream Thru-Travel Assistant korisnik može sačuvati na mobilnom telefonu sve važne informacije o putovanju, proveriti poslednje izmene i kašnjenje letova, saobraćajne izveštaje ili se informisati o lokalnoj vremenskoj prognozi i zanimljivim dešavanjima tokom odmora.

Povezana vest:  Telegraf:Gugl želi da preuzme Tviter

Pocket Parrot
Publisher: Touch Titans
Price: free

Imate problem u pronalaženju pravih reči kada ste u zemlji u kojoj svi pričaju strani jezik? Sa Pocket Parrot aplikacijom korisnik može da jednostavno ukuca reč koja mu je potrebna i aplikacija će je prevesti na 28 različitih jezika.

Currencies Touch
Publisher: Offscreen
Price: free

Kada putujete van teritorije evropskih zemalja, aplikacija Currencies Touch može vam koristiti. Ova aplikacija omogućava korisniku da pretvori cene u 153 različite valute uvek koristeći važeći kurs za taj dan.