Kaspersky LOGO

Kaspersky Lab dodaje novi sloj korporativne zaštite pomoću Private Security Clouda

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novo bezbednosno rešenje – Kaspersky Private Security Network. Pomoću ove mreže, proizvodi kompanije Kaspersky Lab mogu da dobiju realne podatke o reputaciji programa ili veb stranice, i na taj način obezbede kompanijama najbržu moguću zaštitu od novih pretnji bez razmenjivanja podataka sa spoljašnjim serverima.
Većina provajdera za IT bezbednost koristi cloud tehnologije kako bi poboljšali stepen zaštite od sajber pretnji. Izuzetna funkcionalnost cloud usluge pomaže u brzom i preciznom analiziranju novih malicioznih programa ili veb stranica koje su detektovane na uređaju klijenta. Kada se bezbednosni programi susretnu sa nepoznatom pretnjom oni komuniciraju sa udaljenim serverima kako bi pronašli rešenje i dobili odgovor o daljem postupku. Dok je ovakvom konvencionalnom načinu neophodno nekoliko sati da ažurira baze podataka, cloud usluga klijentima omogućuje bržu zaštitu od novih pretnji, i to u roku od nekoliko minuta. Ovim pristupom se štede serverski resursi budući da se intenzivne analize vrše u okviru cloud sistema.
Kaspersky Security Network (KSN), mreža kompanije Kaspersky Lab u okviru cloud infrastrukture, predstavlja efikasan alat za rešavanje najmodernijih sajber pretnji. Serveri, koji su strateški postavljeni u različitim zemljama, obrađuju aktivne zahteve koji dolaze sa bezbednosnih rešenja kompanije Kaspersky Lab instaliranih na uređajima korporativnih i individualnih korisnika. KSN trenutno pomaže u zaštiti više od 80 miliona korisnika svake godine.
Pre nego što bezbednosno rešenje dobije potvrdu da su testiran dokument ili veb stranica opasni ili neškodljivi, prvo mora da pošalje informacije na cloud. Međutim, ovo nije odgovoarajuć izbor za određene kompanije ili zemlje, čak i ako statistika o sajber pretnjama treba da se postavi. Kako bi se prilagila potrebama ovih klijenata, kompanija Kaspersky Lab razvila je mrežu Kaspersky Private Security Network, privatno cloud okruženje koje sadrži internu kopiju KSN-a, uključujući sve njegove prednosti. Baze podataka su instalirane na serverima koji se nalaze u okviru korporativne IT infrastrukture. Aktuelne informacije o pretnjama dolaze do baza podataka na Kaspersky Security Network-u zahvaljujući redovnoj jednosmernoj sinhronizaciji, što podrazumeva da se nikakvi podaci ne šalju sa korporativne mreže prema cloud-u.
„U velikim kompanijama i državnim organizacijama obično su implementirane ozbiljne IT bezbednosne procedure koje regulišu dolazni i odlazni saobraćaj. Međutim, usled konstantne pojave brojnih novih sajber pretnji, bezbednosna rešenja ostvaruju najefikasnije rezultate samo u slučaju kada konstantno razmenjuju podatke sa cloud sistemom, budući da on sadrži najrelevantnije podatke o pretnjama. Privatni bezbednosni cloud sistem omogućuje klijentu da iskoristi sve prednosti koje pruža Kaspersky Security Networku okviru njegove IT infrastrukture, u skladu sa svim zahtevima i specifičnim potrebama kompanije „, izjavio je Nikita Švetsov (Nikita Shvetsov), glavni tehnološki stručnjak u kompaniji Kaspersky Lab.
Kaspersky Private Security Network, kao i Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Security for Virtualization i Kaspersky DDoS Protection predstavljaju deo paketa programa kompanije Kaspersky Lab koji su namenjeni zaštiti IT sistema velikih kompanija. Ovi proizvodi omogućuju klijentu da kreira sveobuhvatni i višeslojni bezbednosni sistem, čak i u okruženju sa ograničenim pristupom eksternim resursima.

Povezana vest:  Sony predstavlja nove kompaktne fotoaparate