962A6193

Srbija i Hrvatska zajedno

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović i predsednik Atletskog saveza Hrvatske Ivan Veštić, danas su potpisali ugovor o saradnji u prostorijama Kompanije ComTrade.
Ovaj ugovor podrazumeva medjusobnu saradnju u cilju daljeg razvoja atletike, unapredjenju stručnog rada (organizovanje zajedničkih stručnih tribina i seminara za edukaciju sportskih stručnjaka), učešće atletičara na takmičenjima koje organizuju ugovorne strane, organizovanje zajedničkih atletskih kampova, izgradnju nove atletske i sportsko-turističke infrastrukture, zajednički nastup u projektima Evropske komisije i EA.
-Cilj ovog sporazuma jeste zajednički napredak i zajednički interesi u raznim područjima. Divim se rukovodstvu Atletskog saveza Srbije i onim što su postigli u poslednjih nekoliko godina. Nadam se da ćemo zajedno napredovati još više – rekao je Ivan Veštić.
Tom prilikom je Veštić uručio plakete našim učesnicima Evropskog prvenstva u Splitu koje je održano 1990.godine, tačnije 25.godina unazad. Medju učesnicima bili su Dragutin Topić (vis) , Snežana Pajkić (1500m), Biljani Petrović (vis), i Slobodan Branković (400m) . Posebnu plaketu dobio je i tadašnji savezni kapiten Dane Korica.

Povezana vest:  Dudaš: Jedva čekam početak Igara u Londonu