LG_IFA_2011_Pentouch_TV

Vrhunska LG kućna zabava u Berlinu

Na sajmu potrošačke elektronike IFA 2011, kompanija LG Electronics je premijerno u Evropi predstavila novu liniju uređaja za kućnu zabavu koji su zasnovani na SMART tehnologiji. Pored najnovijih 3D televizora, monitora, projektora, LG je po prvi put predstavio i inovativni Pentouch plazma televizor i neverovatni kućni bioskop sa sistemom 3D zvučnika.

Dugo očekivani NANO FULL LED Cinema 3D televizor predstavljen je na ovom prestižnom sajmu potrošačke elektronike. NANO FULL LED tehnologija pozadinskog osvetljenja pruža neverovatno vizuelno iskustvo pri gledanju i predstavlja unapređenu LED tehnologiju koja omogućava još bolji kvalitet slike i jasniju reprodukciju boja ravnomernim emitovanjem svetlosti sa LED dioda. Zahvaljujući jasnom prikazu 3D slike, nema zamora očiju i osećanja vrtoglavice pri dužem gledanju 3D sadržaja.

Povezana vest:  Operacija ShadowHammer: novi napad na lanac snabdevanja preti stotinama hiljada korisnika širom sveta

Najnoviji model LG plazma televizora PZ850 omogućava pristup Internetu, dozvoljavajući gledaocima da sadržajem upravljaju direktno na ekranu koristeći posebnu olovku. Zahvaljujući SMART tehnologiji, korisnici imaju pristup svim fajlovima koji se nalaze na njihovim računarima, a moguće ih je uređivati jednostavnim aktiviranjem Pentouch opcije. Ovaj model dozvoljava korisnicima i da crtaju na ekranu plazma televizora, kao i da svoje crteže dodatno obrađuju u programima dostupnim na Internetu. LG PZ850 poseduje posebno zaštićen ekran otporan na ogrebotine.

Kompanija LG Electronics, još jednom je napravila korak napred i omogućila korisnicima da uživaju u jedinstvenom 3D zvuku. HX906TX, najnoviji CINEMA 3D Sound kućni bioskop, proizvodi zvuk koji se prostire na 360° stepeni uz 9.1 zvučni sistem. Standardni 5.1 sistem dopunjen je sa još četiri 3D zvučnika koji se nalaze na vrhu, tako da se stvara okruženje u kome „zvuk pada”. Pored toga, uz pomoć posebne tehnologije 360º Reflector koja je ugrađena u Upright 3D zvučnike, zvuk se reflektuje u svim pravcima. Stvaranjem jedinstvenog LG 3D zvučnog poljа, HX906TX vrhunski reprodukuje 3D Blu-rаy™ format, dok LG Smаrt funkcije pružaju nаjbolju moguću zаbаvu.

Povezana vest:  Novi Sony RX10 IV fotoaparat – brzina i preciznost u jednom uređaju

LG ST600 TV Upgrader uređaj pretvaraju televizor u zabavni medija centar sa Smart TV funkcijama. Nakon povezivanja putem HDMI kabla, glavni meni (Home Dashboard) korisnicima pruža mogućnost pretraživanja Interneta, preuzimanja različitog online sadržaja, igrica i pristupa sve popularnijem LG Apps servisu. Na Premium Content meniju nalaze se najpopularnije aplikacije i Internet stranice. Pomoću Smart Share funkcije, a putem Wi-Fi mreže, moguće je prenositi sadržaj sa video-kamera, mobilnih telefona i računara.

Povezana vest:  Zašto koristiti klima uređaje tokom zimske sezone

LG HW300Y, prenosivi WXGA LED projektor, direktno, na veliki ekran, emituje sadržaj sa najpopularnijih Internet stranica, uključujući i HD filmove, najnovije muzičke spotove, kao i stranice najpopularnijih društvenih mreža. Zahvaljujući svojoj maloj težini od samo 780 grama, ovaj model je lako prenosiv. HW300Y emituje izuzetno jasnu sliku, dok LED osvetljenje eliminiše zamućenost i prelivanje boja. LED tehnologija ugrađena u ovaj model ne koristi živu niti druge štetne materije, a uz to je i veoma štedljiva, tako da, ukoliko bi ste ovaj uređaj koristili četiri sata dnevno, njegova lampa bi trajala neverovatnih 20 godina.