Nokia 303_13

Nokia prodala 1.5 milijardi Series 40 mobilnih telefona
 
Nokia je danas u svoj istorijat ubeležila i prodaju 1.5 milijarditog Series 40 mobilnog telefona. Telefon je kupljen u Brazilu, u gradu Sao Paolu i označio je istorijski momenat u nastojanju kompanije da ostvari svoju strategiju povezivanja naredne milijarde korisnika.
Kupljeni telefon je Nokia Asha 303, izvanredan telefon sa ekranom osetljivim na dodir i QWERTY tastaurom, dizajniran za jednostavno pretraživanje interneta, povezivanje na društvene mreže, koji poseduje preinstalirane i zabavne aplikacije, poput Angry Birds Lite igrice.
Prvi Series 40 telefon bila je Nokia 7110 koja je predstavljena 1999. godine. Od tada je ova porodica mobilnih telefona toliko unapređena da su se značajno po mogućnostima približili smart telefonomima, zahvaljujući prvenstveno inovacijama koje je Asha serija telefona unela u portfolio.
Series 40 telefoni danas brišu razliku između mobilnih i smart telefona. Sa najnovijim inovacijama koje uključuju Nokia mape, Nokia pretraživač i Web Apps, Nokia Money ili Nokia Life Tools alatke, milioni korisnika uživaju u dostupnosti ovih telefona koji omogućavaju jednostavan pristup internetu i korišćenje lokalno relevantnih aplikacija i sadržaja.
Mary McDowell, izvršni potpredsednik odeljenja za Mobilne telefone u kompaniji Nokia ovim je povodom izjavila: “Uistinu smo ponosni što smo ostvarili ovaj cilj. S obzirom da se Nokia posvetila cilju povezivanja naredne milijarde korisnika širom sveta, veoma je ohrabrujuće saznanje da su Series 40 uređaji učinili mobilne tehnologije dostupnim svima i da pomažu unapređenje načina na koji ljudi žive.”

 

Povezana vest:  Samsung Galaxy S21 FE 5G od sada dostupan i u Srbiji!