maskota EP 2012 Srbija, Tasa

EP SRBIJA 2012
Goluža: Protiv Srbije ćemo ostaviti i srce i krv na terenu
 
Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža izjavio je večeras da od svojih igrača očekuje da ostave srce i krv na terenu u polufinalnom susretu Evropskog prvanstva protiv selekcije Srbije.
-Ja sam mojim momcima rekao da ostave srce i krv na terenu. Svaka lopta za nas biće život i smrt i ceo meč moramo odigrati na glavu – rekao je Goluža na konferenciji za novinare nakon podele bodova protiv Mađarske 24:24 (12:13) u poslednjoj utakmici Grupe dva u Novom Sadu.
Goluža je ulogu favorita dodelio Srbiji, pošto će imati podršku velikog broja gledalaca u Beogradskoj areni, ali je najavio da će Hrvatska ući hrabro i da se ne boji protivnika.
-Želimo da pobedimo u polufinalu, jer imamo veliko srce – rekao je Goluža.
On se osvrnuo na meč sa Mađarima ocenom da je bio veoma dobar i da mu je drago da su njegovi igrači pružili odličnu partiju, jer je šansu pružio reprezentativcima koji su do sada manje igrali.
-Mađarska je odigrala fer i korektan meč. Iako im nije bilo lako nakon dva vezana poraza, Mađari su večeras bili dobri. Mi smo nakon teškog meča sa Francuskom trebali da smognemo snage za Mađare i drago mi je da je ekipa odigrala dobro – rekao je Goluža.
Selektor Mađarske Lajoš Močai rekao je da su oba tima odigrala dobro i sa mnogo ritma i da je publika imala prilike da vidi izbalansiran meč sa fer ishodom.
-Završili smo Evropsko prvenstvo na sedmom mestu, što je veliki iskorak u odnosu na 13. mesto na prethodnom šampionatu. Ove utakmice poslužiće nam kao odlična priprema za kvalifikacione mečeve za naredno Svetsko prvenstvo – rekao je Močai.
Nakon današnjih susreta poslednjeg kola Grupe dva Španija je prva sa devet bodova, sledi je Hrvatska sa sedam i ova dva tima igraće u petak u polufinalu. Rival Španiji biće Danska.
Treće mesto u grupi zauzela je Slovenija sa četiri boda, koliko ima i Mađarska na četvrtom. Na začelju su Island i Francuska sa po tri boda.

 

Povezana vest:  KUP KARPATA, Srpkinje bolje od Mađarica, sutra za trofej sa Rumunkama