Budućnost digitalne zabave – predstavljeni najnoviji Sony uređaji za 2010.godinu

Kompanija Sony predstavila je najnovije modele proizvoda za 2010.godinu na svečanoj prezentaciji u Amsterdamu, krajem februara. U Sony-jevom showroom-u novinari su imali prilike da se upoznaju sa svim novinama za ovugodinu sa posebnim akcentom na 3 modela: fotoaparat Cyber-shot™ TX5, džepna kamera Bloggie™ i nova BRAVIA sa jedinstvenim monolitski dizajnom, koji svojim performansama uvode korisnika u poptuno novu dimenziju digitalne zabave i mogućnosti.

Cyber-shotCyber-shot™ TX5 iz kompanije Sony omogućava snimanje zadivljujućih trenutaka iz života, bez obzira na vreme i šta radite. Bilo da skijate, plivate, planinarite – ili samo jako tumarate – do sada najčvršći Cyber-shotTM drži korak s akcijom. Otporan na vodu do 3m dubine, TX5 omogućuje snimanje u bazenu ili tokom ronjenja. Optička SteadyShot stabilizacija slike je unapređena s Active Mode funkcijom koja sada nudi do 10 puta više korekcije podrhtavanja ruke tokom snimanja HD video zapisa. Ovaj čvrsti proizvod je takođe otporan na prašinu, i nastavlja da snima nakon što je pao s visine od 1,5 m. TX5 je takođe izdržljiv u hladnim uslovima do -10°C. Moderan, izuzetno tanak Sony Cyber- shot™ TX5 je prvi vodootporni fotoaparat za bezbrižno snimanje u svim situacijama.
Otporan na vodu, prašinu, udarce, smrzavanje, samo 17,7 mm debljine
Intelligent Sweep Panorama funkcija za neprekidne panoramske slike čak i uz pokretne objekte
Exmor R™ CMOS senzor s efektivnih 10,2 megapiksela
4x optički zum i 25 mm širokougaoni objektiv i 720p HD video snimanje
Clear Photo LCD ekran širokog formata osetljiv na dodir dijagonale 7,5 cm (3″)

Povezana vest:  „Isečak života" u dnevnoj sobi – Sony BRAVIA 4K HDR televizori

BloggieBloggie™ predstavlja novi koncept vrhunskih Sonijevih džepnih kamera koji donosi upravo to – duh zabave i spontano snimanje i deljenje video zapisa i fotografija. Modeli bloggie™ MHS-PM5/PM5K i MHS-CM5 savršena su pratnja na zabavama, izletima ili putovanjima, kad ne želite da propustite nijedan dragoceni trenutak.
Tanki i kompaktni modeli MHS-PM5/PM5K i MHS-CM5 snimaju 1920×1080 Full HD MP4 video zapise i fotografije rezolucije 5 megapiksela
Predivan, atraktivan dizajn i vrhunske funkcije
Objektiv se može zakrenuti za 270°, za snimanje savršenih autoportreta (samo PM5/PM5K)
Ugrađeni softver PMB Portable i USB priključak za brze i jednostavne objave na internetu na PC i Macintosh računarima
Snimanje i reprodukcija neverovatnih 360° panoramskih video zapisa (samo MHS-PM5K)

Povezana vest:  Kaspersky Lab štiti korisnike od audio prisluškivanja pomoću nove patentirane tehnologije

Linija BRAVIA nudi zadivljujući novi koncept monolitnog dizajna. Jedinstven minimalistički, funkcionalni stil doprinosi da se televizor savršeno uklopi u životni prostor. Opcija naginjanja televizora za 6° omogućava gledanje sadržaja emitovanog na ekranu iz savršene pozicije, čak i kada je televizor postavljen na vrlo nizak, savremeno oblikovan nameštaj, dok istovremeno podstiče osećaj prostranosti prostorije u kojoj je TV smešten. Koncept monolitnog dizajna primenjen je na čitav spektar proizvoda za kućnu zabavu koje će Sony predstaviti tokom 2010. godine. Novi BRAVIA televizori, Blu-ray Disc™ uređaji i sistemi za kućni bioskop, svi su dizajnirani da bi kreirali jedinstveno iskustvo kućne zabave.
Nova_BRAVIAJedinstveni monolitni dizajn kombinuje estetsku privlačnost i predivan, minimalistički stil i unosi eleganciju u svaki prostor. Onlajn usluge daju pristup ‘catch-up’ TV-u, streamingu Internet video zapisa i sadržajima sa omiljenih web lokacija na ekranu. Iskusite neverovatan 3D svet i ultraglatku bioskopsku kciju

Povezana vest:  Spring break: Kako da iskoristite vreme koje provodite u putu

Svi pomenuti Sony uređaji biće dostupni na teritoriji Srbije od aprila meseca 2010.godine.