LM9600_i_LG_Magic_Remote_fotografija

Stil i dizajn proizvoda kompanije LG Electronics i u 2012. godini prepoznati i nagrađeni prestižnim globalnim nagradama Red Dot i iF dizajn
 
Četrnaest ovogodišnjih proizvoda kompanije LG Electronics nagrađeni su Red Dot nagradom za izvanredan dizajn. U konkurenciji od preko 4.500 proizvoda 1.800 proizvođača iz 60 zemalja, nezavisni tridesetočlani žiri dodelio je LG proizvodima 12 Red Dot nagrada za dizajn, kao i dva posebna priznanja.
Pored ovog uspeha, LG proizvodi su među 2.932 proizvoda različitih kompanija, odneli i 14 iF nagrada za dizajn proizvoda za 2012. godinu. Među nagrađenim uređajima su LG Optimus 2.0 Android smart telefon – za jedinstveni dizajn korisničkog interfejsa, kao i specijalno ekološki dizajniran MAHJET štampač.
„Filozofija kompanije LG je da svaki proizvod bude napravljen po meri korisnika“ izjavio je Kun-pyo Lee, direktor centra za korporativni dizаjn kompаnije LG Electronics. „Naš cilj je dizajn koji će biti funkcionalan, ali istovremeno izazvati i emotivnu reakciju korisnika.“
Među nagrađenim proizvodima su i LM9600 CINEMA 3D Smart TV, Magic Remote, LG Styler kao i posebna linija frižidera proizvedenih za evropsko tržište.
 
LG_kombinovani_frizider_za_evropsko_tržišteLM9600: Cinema 3D Smart TV
Novi LM9600 je na čelu nove linije CINEMA 3D Smart televizora u 2012 godini. Pored nove 3D tehnologije i poboljšane Smart TV funkcije, LM9600 ima poseban LG Cinema Screen dizajn, zahvaljujući kojem podseća na veliko bioskopsko platno i omogućava bioskopsko 3D iskustvo. Uz gotovo nevidljiv okvir i jedinstven dizajn, LM9600 se uklapa u svaki enterijer.
 
Magic Remote
Novi ergonomski dizajniran LG Magic Remote omogućuje jednostavniju upotrebu i veću udobnost za korisnike. Ovaj novi model ima nove kontrolne funkcije, kao što su Voice Recognition, Wheel, Magic Gesture i Pointing. One su zamenile konvencionalne tastere setom modernizovanih opcija, omogućujući korisnicima jednostavnu kontrolu Cinema 3D Smart TV-a.
 
LG Styler
LG Styler za čuvanje i negu odeće ima moderan dizajn koji se uklapa u svaki enterijer. Osnovne kontrole se prikazuju na touch screen displeju na prednjem panelu koji poseduje blago osvetljenje. Ovaj uređaj koristi paru kako bi izravnao i uklonio neprijatne mirise iz vaše odeće. Zahvaljujući posebnom izboru diskretnih mirisa čini da je vaša odeća uvek uredna i sveža. LG Styler je idealno rešenje za održavanje vaše odeće.
 
Kombinovani frižider za evropsko tržište
LG moderno i elegantno dizajniran frižider sa zamrzivačem velikog kapaciteta poseduje i Slim Water Dispenser, zahvaljujući kojima je ovaj uređaj i funkcionalan i lep. Jedinstveni Zero Clearance dizajn omogućuje da se vrata frižidera mogu otvoriti pod uglom od punih 90 stepeni. Ovi uređaji su takođe i energetski efikasni, najviše zahvaljujući svojoj Linear Compressor tehnologiji.

 

Povezana vest:  LG OLED tv osvojio emmy nagradu za tehnologiju i inženjering