LG_Magic_Motion_Remote_Fotografija

LG Magic Remote dobio Universal design sertifikat
 
Kompanija LG Electronics je dobila Universal Design  sertifikat za svoje Magic Remote and Magic Motion Remote daljinske upravljače, koji pružaju potpuno novo LG Smart TV korisničko iskustvo. Sertifikat je dodeljen od strane organizacije Universal design© GmbH u Minhenu, Nemačka.
„LG Smart TV platforma je jednostavna i praktična za upotrebu i pored toga što broj funkcija i aplikacija stalno raste“, izjavio je Kiju Song, predsednik kompanije LG Electronics u Nemačkoj. „Zahvaljujući našim inovativnim daljinskim upravljačima, koji su dobili i Universal Design GmbH sertifikat, korišćenje Smart televizora nikada nije bilo lakše i brže.“
Universal Design GmbH sertifikat dodeljen je na osnovu sveukupnog kvaliteta proizvoda, kvaliteta materijala korišćenih za proizvodnju, ergonomskog dizajna i jednostavnosti korišćenja. Predstavljen u januaru 2012. godine, Magic Remote daljinski upravljač namenjen je  LG Smart televizorima koji su bazirani na Netcast 3.0 softveru.
Njegov prethodnik iz 2011. godine, Magic Motion Remote Control, je takođe dobio priznanja za svoje performanse i dizajn. Ovaj daljinski upravljač je predstavljen prošle godine, zajedno sa LG CINEMA 3D Smart televizorima koji podržavaju Netcast 2.0. softver, a njegov ergonomski dizajn omogućava lako i jednostavno korišćenje.
Nemački sajt usability.de je u novembru 2011. godine, u Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, sproveo test upotrebljivosti, organizovan od strane organizacije iF Design. Test je poredio LG Smart televizore i daljinske upravljače sa nekoliko konkurentskih proizvoda. Eksperti i učesnici testa izabrali su LG Smart TV i Magic Motion Remote Control daljinski upravljač kao najviše pogodnog za korisnike.

 

Povezana vest:  ERICSSON istraživanje: 10 najnovijih trendova u 2015. godini