LG_WM8000_ves_masina_Fotografija_3

LG predstavio veš mašinu mega kapaciteta od čak 21 kilograma
 
Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je mašinu za pranje veša sa najvećim kapacitetom u industriji. Model WM8000, koji poseduje zapreminu od čak 21 kilograma i revolucionarnu TurboWash™ tehnologiju, omogućava  korisnicima da operu više veša prilikom jednog pranja, uz manje utrošenog vremena i električne energije. Ovaj model je kreiran na osnovu velikog istraživanja potreba potrošača, sprovedenog u Sjedinjenim Američkim Državama, koje je pokazalo da je upravo nedostatak slobodnog vremena glavni razlog nezadovoljstva savremenih žena.
Rezultati istraživanja pokazali su da žene u proseku troše osam sati nedeljno na pranje veša, a čak 75 odsto ispitanih je opisalo ovaj zadatak kao veoma zamoran. Veliki procenat ispitanih dama istakle su da imaju osećaj da ih je pranje veša u stvari navelo da zapostave druge aspekte u svom životu, kao što je vežbanje (30 odsto), vreme provedeno u porodičnom okruženju (28 odsto) i njihove društvene obaveze (20 odsto). Upitane šta bi radile kada bi mogle da skrate vreme provedeno u pranju veša, one su naznačile da bi provodile više vremena sa porodicom i prijateljima ili bi se jednostavno opustile i odmarale od svakodnevnih obaveza.
Upravo je na osnovu ovih rezultata i potreba pripadnica lepšeg pola, kompanija LG Electronics dizajnirala i na globalnom tržištu predstavila model WM8000, koji pored mega kapaciteta, skraćuje proces pranja veša. Sa zapreminom od 21 kilograma, model WM8000 pruža gotovo 20 odsto više prostora za veš u odnosu na konvencionalne modele. Pored toga, revolucionarna TurboWash™ tehnologija kombinuje cikluse ispiranja i ceđenja veša i tako skraćuje proces pranja za čak 20 minuta.
Ova veš mašina koristi i posebnu tehnologiju sa parom pomoću koje ona prodire u tkaninu i eliminiše prljavštinu, neprijatne mirise i nabore. Inverter Direct Drive motor, omogućava veću snagu, dok u isto vreme smanjuje potrošnju energije. Usled ovakvih karakteristika, LG WM8000 veš mašina je dobila ENERGY STAR® sertifikat od strane Američke agencije za zaštitu životne sredine (EPA).

 

Povezana vest:  Virtuelna stvarnost u Ultra Centru Galaktika