Evgenije Kasperski

Evgenije Kasperski na trećem godišnjem skupu posvećenom sajber sigurnosti „Billington”
 
Kompanija Kaspersky Lab, vodeći proizvođač sigurnosnih sistema za upravljanje sadržajem, najavila je ekskluzivno obraćanje Evgenija Kasperskog, osnivača i izvršnog direktora kompanije, u okviru trećeg godišnjeg skupa posvećenog sajber sigurnosti Billington zakazanog za 27. septembar u Narodnom pres klubu u Vašingtonu, DC.
Evgenije će govoriti o obezbeđivanju bitne infrastrukture nakon otkrića virusa Flame i Stuxnet, i to će biti njegovo prvo obraćanje u Sjedinjenim Državama nakon što je otkriven Flame. Virus Flame je visokosofisticirani alat za napade koji je 20 puta veći od virusa Stuxnet. Evgenije će govoriti o značaju virusa Flame i najnovijim pretnjama u sajber oblasti. Njegov govor biće fokusiran na najnovije, napredne i uporne pretnje koje su usmerene na podrivanje bitnih mrežnih infrastruktura u oblasti energije, finansija, telekomunikacija i vladinog sektora širom sveta, i šta IT profesionalci mogu da učine da bi bili spremni za potencijalne napade.
Prema rečima Evgenija Kasperskog: „Za razliku od uobičajenog oružja, razvijenije zemlje su najranjivije kada su u pitanju sajber pretnje i sajber terorizam i jedini način da umanjimo ove pretnje jeste međunarodna saradnja. Sajber pretnje su najveća briga IT profesionalaca već nekoliko godina unazad, a nakon što su otkriveni virusi Stuxnet i Duqu. Flame ih je posebno zabrinuo, jer je dokazao da sajber oružje može biti korišćeno protiv bilo koje zemlje.”
Evgeniju će se pridružiti istaknuti govornici kao što su John C. (Chris) Inglis, zamenik direktora agencije National Security Agency; General Michael Hayden (Ret.), bivši direktor agencija CIA i NSA i direktor Chertoff Groupe, i više od dvadeset vrhunskih stručnjaka iz oblasti sajber sigurnosti.
Thomas K. Billington, izvršni direktor kompanije Billington CyberSecurity, komentarišući dolazak Kasperskog, izjavio je: „Čast nam je što će Evgenije Kasperski održati ekskluzivni govor na našem godišnjem skupu. Otkriće virusa Flame biće tema ovogodišnjeg skupa, a s tim u vezi, tema će biti i unapređenje sigurnosti ključnih infrastruktura. ”

 

Povezana vest:  Canon na CE&HA sajam donosi mnoštvo zanimljivih sadržaja i noviteta među kojima i filmsku kameru EOS C300 Mark II