Kaspersky_LOGO

Kaspersky Lab štiti vaš novac bolje od drugih
Nova tehnologija kompanije Kaspersky Lab, Safe Money, kreirana da pruži najbolju zaštitu za plaćanje preko interneta, postigla je odličan rezultat u nezavisnom testiranju koje su uradili eksperti istraživačke grupe Matousec.com. Testovima je ocenjivano koliko efikasno su brojna sigurnosna rešenja rešila problem pokušaja krađe bankovnih podataka tokom onlajn transakcija.
Testirano je četrnaest proizvoda različitih proizvođača, a među njima i novi proizvod kompanije Kaspersky Lab –  Kaspersky Internet Security 2013, koji će biti predstavljen u avgustu ove godine. Test je takođe obuhvatao i specijalizovano poslovno rešenje Trusteer Rapport, kreirano da zaštiti kanale komunikacije između banaka i klijenata, ali on ne pruža zaštitu od drugih vrsta pretnji. Konačni rezultati su pokazali da je proizvod Kaspersky Internet Security 2013, sa tehnologijom Safe Money, bio najefikasnije rešenje. Jedino je specijalizovano rešenje Trusteer Rapport pokazalo sličan rezultat.
Tehnologija Safe Money obuhvata širok spektar instrumenata za zaštitu od bankovnih pretnji. Na primer, obuhvata tehnologiju kreiranu da potvrdi autentičnost onlajn prodavnica ili bankovnih veb sajtova, alate koji skeniraju slabosti računara, kao i namenski izolovani režim pretraživača. Tehnologija Safe Money takođe obuhvata i alatku koja se suprotstavlja praćenju otkucaja na tastaturi u zaštićenim pretraživačima.
U ukupno 15 testova, koje je uradila grupa Matousec.com, analizirano je koliko je koji proizvod efikasno rešio problem virusa koji je pokušao da ukrade informacije u vezi sa finansijama. Testiranje je obuhvatalo simulaciju ponašanja nekog zloćudnog programa koji pokušava da ukrade podatke sa popularnih sajtova kao što su PayPal i eBay.
Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 se pokazao impresivno u svakom testu i osvojio je maksimalnih 15 poena iz 15 testova. S druge strane, polovina od 14 proizvoda koji su bili obuhvaćeni ovim testiranjem, nije uspela uspešno da završi nijedan test: uvek bi zlonamerni program uspeo da ukrade informacije. Drugi proizvod koji je uspeo da prođe svih 15 testova bio je poslovno orijentisani program Trusteer Rapport; najbliži konkurent kompaniji Kaspersky, iz potrošačkog opsega, uspešno je rešio samo osam od 15 testova.
„Kada smo osmišljavali tehnologiju Safe Money za novi proizvod, potrudili smo se da uzmemo u obzir sve moguće načine na koje informacije mogu biti ukradene. Delotvornost ovog pristupa, kojim je obezbeđeno da najvažnije operacije automatski imaju maksimalnu zaštitu, sada su potvrdili i nezavisni istraživači. Ispitivanje grupe Matousec.com pokazalo je da će Kaspersky Internet Security 2013 pružiti našim klijentima najpouzdaniju zaštitu za njihovo plaćanje preko interneta, nudeći nivo zaštite koji može biti poređen sa specijalizovanim poslovnim rešenjima“, rekao je Oleg Isanov, direktor antivirusnog istraživanja u kompaniji Kaspersky Lab.
Ceo izveštaj o istraživanju grupe Matousec.com dostupan je na: http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/online_payments_threats_report_matousec.pdf
Više informacija o tehnologiji Safe Money, kompanije Kaspersky Lab možete naći na: http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/kaspersky_lab_whitepaper_safe_money_eng_final.pdf
O kompaniji Kaspersky Lab
Kompanija Kaspersky Lab je najveći svetski privatni prodavac bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača sigurnosnih rešenja za krajnje korisnike**. Tokom svoje petnaestogodišnje istorije kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i pruža efektivna digitalna bezbednosna rešenja za potrošače, mala i srednja preduzeća. Kompanija trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija širom sveta, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu: www.kaspersky.com.
**Kompanija je ocenjena četvrta u svetu prema oceni kompanije IDC, za prihod od bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike, u 2010. godini. Ocena je objavljena u izveštaju kompanije IDC, Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast i izveštaju 2010 Vendor Shares – u decembru 2011. godine. Izveštaj rangira prodavce softvera prema zaradi od prodaje bezbednosnih rešenja krajnjim korisnicima u 2010. godini.

 

Povezana vest:  Najnovije inovacije iz Lenova – tablet i gejming personalni kompjuteri – zadovoljiće raznovrsne tehnološke potrebe potrošača