vipVipov signal pokriva 98 % populacije
Nakon manje od 3 godine poslovanja, Vipov signal danas pokriva 98% populacije. Vipov tehnički tim je brzim tempom razvio Vipovu mobilnu mrežu, prema  najsavremenijim  međunarodnim  standardima. Jedan od razloga za odličan kvalitet Vipove mreže jeste pametno  korišćenje dva frekvencijska opsega – 900 Mhz za optimalnu pokrivenost i 1800 Mhz za kvalitet i kapacitet, što je posebno korisno u naseljenim mestima.
-Zahvaljujući sofisticiranoj kombinaciji dva navedena frekvencijska opsega Vip mreža čvrsto stoji na dva stuba ili noge, što našim korisnicima obezbeđuje optimalni balans pokrivenosti i kvaliteta.- kaže Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.
Vipovi inženjeri koriste najmoderniji program za planiranje prilikom utvrđivanja optimalnih lokacija za postavljanje mrežne infrastrukture. Osim toga, prelazi se na stotine kilometara tokom kojih stručnjaci neprekidno mere  kvalitet mreže. Oni vrše simulaciju poziva i preuzimanja podataka iz perspektive korisnika i kasnije analiziraju dobijene podatke. „Rezultate  ovih  testova koristimo kako bismo konstantno optimizovali i unapredili našu mrežu. Cilj nam je da korisnicima obezbedimo odličnu mrežu koja se iz dana u dan poboljšava.“, ističe Darko Parun, član Upravnog odbora Vip mobile zadužen za tehniku.
Vipovi korisnici očekuju da mreža funkcioniše u svako doba dana ili noći. „Zbog toga imamo specijalne operativne timove zadužene za mrežu koji koriste najnoviji kompjuterski program  koji predviđa moguće poteškoće čak i pre nego što se problem desi.“, dodatno objašnjava Darko Parun.
U prvim godinama poslovanja Vip mobile je investirao 264 miliona evra, uglavnom u izgradnju sopstvene mreže koristeći opremu međunarodnih proizvođača  kao što su Nokia Siemens Networks, Ericsson ili Alcatel-Lucent.  Vip mobile je član Telekom Austria Grupe, vodećeg operatera koji posluje u 8 zemalja u regionu Centralne i Jugoistočne Evrope.  Grupa je poznata po visokom kvalitetu i najnovijim tehnološkim rešenjima koja nudi svojim korisnicima svuda gde posluje.  „Kada je reč o kvalitetu mreže i tehnologije, našim korisnicima u Srbiji je na raspolaganju stručnost celokupne Telekom Austrija Grupe.“, zaključuje Aleksander Šperl.
Vipov signal se skoro svuda u zemlji prenosi putem sopstvene infrastrukture, dok se usluga nacionalnog rominga koristi samo u nekolicini oblasti gde, u ovom trenutku, vlastita infrastruktura nije dostupna.
Povezana vest:  Samsung Galaxy S10 linija uređaja zabeležila rekordnu pretprodaju