LG HOM BOT SQUARE Fotografija 1LG predstavlja Smart HOM-BOT SQUARE robot-usisivač

LG Electronics (LG) će tokom ovogodišnjeg IFA sajma potrošačke elektronike predstaviti Smart HOM-BOT SQUARE, najnovijeg robota-usisivača. Smart HOM-BOT SQUARE pruža značajna poboljšanja u tehnici čišćenja zahvaljujući impresivnoj LG Corner Master funkciji. Pored toga, ovaj novi robotizovani usisivač je opremljen inovativnim smart tehnologijima koje uključuju Smart Control, Cleaning History, Smart Diagnosis™, kao i opciju za ažuriranje softvera, koje omogućavaju korisnicima da daljinski kontrolišu ovaj uređaj uz pomoć smart telefona.
„Upravo zbog svog jedinstvenog dizajna, Smart HOM-BOT SQUARE usisivač usisava nedostupne krajeve, imajući u vidu da je dizajniran da prepoznaje ćoškove kao oštre uglove, a ne kao obline,“ izjavio je Seong-jin Jo, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance. „Našim inženjerima je bilo prirodno da usisivač razlikuje oštre uglove. Takođe smo uvideli da bi kontrolisanje usisivača putem smart telefona bilo neverovatno zgodno.“

Povezana vest:  Integrisana rešenja iz LG-a donose novi nivo pogodnosti za poslovne korisnike

LG HOM BOT SQUARE Fotografija 3LG Smart HOM-BOT SQUARE usisivač napravljen je tako da čisti temeljno i efikasno zahvaljući Corner Master funkciji koja uključuje korišćenje dve dugačke četke, senzore za detekciju ćoškova, kao i specifičan oblik ovog jedinstvenog uređaja. Senzori za detektovanje omogućavaju usisivaču da mapira tačnu lokaciju u kući, kao i da se samostalno okrene nakon što dođe do ivice sobe.
U poređenju sa robotima-usisivačima koji najčešće koriste jednu kameru za orijentaciju, Smart HOM-BOT SQUARE dizajniran je sa dve Dual Eye 2.0™ kamere za pametnije, brže i efikasnije čišćenje. Navodeći se uz pomoć dve slike u sekundi, gornja i donja kamera skeniraju plafon, zidove i pod, čak i u mraku. Ovi podaci se zatim analiziraju od strane uređaja kako bi se generisala smart mapa. Ujedno, više senzora detektuje i pamti prepreke u polju od 180 stepeni, što omogućava robotu slobodno kretanja u različitim prostorijama.
Pored toga, veoma nizak nivo buke od svega 60dBA znači da Smart HOM-BOT SQUARE neće uznemiravati članove vaše porodice dok gledaju televiziju, razgovaraju preko telefona ili odmaraju. Visok samo 89 mm, ovaj robotizovani usisivač može manevrisati po celoj kući sa velikom lakoćom, čak i ispod kreveta, kauča i ostalih teško dostupnih mesta.
Smart HOM-BOT SQUARE je takođe opremljen najnovijom smart tehnologijima poput Smart Control funkcije koja omogućava korisnicima da kontrolišu uređaju uz pomoć smart telefona, iz bilo kog dela kuće. Na taj način, više ne postoji potreba za ručnim pritiskanjem dugmeta „start“ ili traženjem daljinskog upravljača. Takođe, Cleaning History aplikacija omogućava korisnima da veoma jednostavno prate proces čišćenja. Uz pomoć Map View funkcije, korisnik može videti tačno koji delovi kuće su počišćeni, a koji nisu. Osim toga, korisnicima je omogućeno da stvaraju potpuno automatizovani raspored čišćenja koristeći smart telefon.
Korisnicima će tako koristiti niz zgodnih svojstava poput Voice Guidance funkcije uz pomoć se izdaje preko 90 glasovnih komandi, kao i Smart Diagnosis™ opcije koja olakšava rešavanje problema tako što korisnika obaveštava o problemu i sugriše potencijalno rešenje. Takođe, uz pomoć poboljšanog kapaciteta baterije, LG Smart HOM-BOT SQUARE uređaj može mnogo duže automatski čistiti unapred isprogramirane površine.
Ključne specifikacije:
Corner Master funkcija
Dual Eye 2.0™ kamera
Easy-out Dust Bin istresanje prašine
Nivo buke: 60 dBA
HEPA 11 Filter
Smart Turb funkcija
Funkcija učenja
Glasovno navođenje
Dugotrajna baterija
Smart Control upravljanje
Cleaning History funkcija
Smart Diagnosis™
Mogućnost ažuriranja softvera

Povezana vest:  Ajfon 5 više učestvuje u veb saobraćaju od galaksija S3