Curved UHD TVSamsung Electronics predstavio javnosti prvi zakrivljeni UHD televizor

Kompanija Samsung Electronics predstavila je javnosti prvi zakrivljeni UHD televizor na svetu na IFA 2013, najvećem potrošačkom sajmu elektronike, i na taj način potvrdila lidersku poziciju na tržištu UHD televizora.
Zakrivljeni UHD televizori od 55 i 65 inča donose kvalitet slike bez premca, zahvaljujući kombinaciji neverovatno detaljnog prikaza UHD televizora i njegovog zakrivljenog oblika, što omogućava gledaocu da se dublje uživi u sadržaj i ostavlja upečatljiviji utisak.
„Predstavili smo prvi „Zakrivljeni UHD TV“ na svetu na sajmu IFA 2013, kako bismo ispunili različita očekivanja potrošača koji iščekuju sledeću generaciju TV tehnologija“ izjavio je izvršni potpredsednik Hjun-Suk Kim, šef Visual Display divizije u Samsung Electronics. „Ovo postavlja j značajan novi standard koji otvara novu eru za sledeću generaciju televizora, oživljujući tržište UHD televizora.“
Realizacija zakrivljenih UHD televizora je teža za proizvodnju od zakrivljenih OLED televizora, zbog karakteristika ploče. Prvi zakrivljeni UHD televizor još jednom je potvrdio neosporan položaj Samsunga u oblasti TV tehnologija.
Budući da je tržište UHD televizora još uvek u povoju, Samsung će pustiti zakrivljeni UHD televizor na tržište na osnovu odgovora potrošača i zahteva tržišta.
Zakrivljeni UHD televizor se pridružuje rastućoj porodici Samsungovih UHD televizora, uključujući modele od 110 inča do 98, 85, 65 i 55 inča. Ova brojna porodica UHD televizora potvrđuje da je nova generacija tehnologije televizije zaista počela.
Zakrivljeni UHD televizor prati nedavni izlazak Samsungovog zakrivljenog OLED televizora koji je izašao na tržište širom sveta, uključujući i Južnu Koreju i SAD, nakon što je prvobitno predstavljen na CES 2013 ranije ove godine.

Povezana vest:  Pesma Zajdi, zajdi u video igrici Batlfild 1