Inspiron 15 7537Novi ultra tanki Inspiron modeli računara iz kompanije Dell

Kompanija Dell predstavila je nove serije ultra tankih Inspiron laptop i All-in-One računara, koji kombinuju ekskluzivne materijale, elegantni dizajn i vrhunske performanse. Najtanju i najmoćniju Inspiron liniju računara ikada karakteriše tanak dizajn sa izuzetnim trajanjem baterije, tako da ih uvek možete nositi sa sobom, gde god da se nalazite. Takođe, kompanija Dell je predstavila i Inspiron All-in-One računar sa ekranom dijagonale od 23 inča, koji poseduje touch tehnologiju za lakšu i intuitivnu kontrolu sa svih deset prstiju i omogućava uštedu prostora bez žrtvovanja performansi.
„Potrošači danas ne zahtevaju da računar bude samo pouzdan i jednostavan za korišćenje, već i da poseduje karakteristike poput tankog i eksluzivnog dizajna,“ istakao je Rej Vah, potpredsednik potrošačke grupe kompanije Dell, dodajući da je „ovo najbolja Inspiron linija ikada, sa izuzetnim performansama za korisnike širom sveta“.
Inspiron 7000 serija laptop računara pruža moćne performanse, uz tanak aluminijumski dizajn i izradu od vrhunskih materijala. Svi Inspiron modeli iz serije 7000 dolaze sa mogućnošću okretanja „glave“ računara i touch tehnologijom za lakšu i intuitivnu kontrolu sa svih deset prstiju. Corning Gorilla NBT staklo pruža otpornost na ogrebotine i oštećenja obezbeđujući veću izdržljivost. Modeli Inspiron 14 i 15 opciono dolaze sa živopisnim Full HD displejom koji karakteriše 97 odsto više piksela u odnosu na standardne HD ekrane i duplo veći ugao gledanja u odnosu na konvencionalne modele. Inspiron 7000 serija poseduje tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem koja olakšava upotrebu računara u uslovima smanjene vidljivosti. Efikasnost rada je znatno unapređenja zahvaljujući četvrtoj generaciji Intel procesora (Core i5 i i7), a SSD opcija (kod modela Inspiron 15 i Inspiron 17) omogućava redukovanje vremena pri pokretanju računara i učitavanju aplikacija.
Kao idealan model za sve korisnike koji često koriste laptop računar na putu, Inspiron 14 model je izuzetno prenosiv zahvaljujući debljini od samo 0,6 inča (15,3 milimetra), što je 27 odsto tanje od njegov prethodnika, pružajući trajanje baterije čak do 8 sati i 52 minuta . Inspiron 15 je savršen spoj prenosivosti i vrhunskih performansi, sa manje od jednog inča (0,9 inča) debljine, velikim ekranom dijagonale 15,6 inča i trajanjem baterije od 7 sati i 24 minuta . Model Inspiron 17, sa debljinom od 1,1 inča, poseduje optički disk i ekran osetljiv na dodir, i predstavlja verodostojnu zamenu za najbolje desktop igračke mašine.
Kompanija Dell je veoma posvećena održivom razvoju, a Inspiron 7000 je prva serija za koju je korišćena slama pšenice kao deo ambalaže. Ovim putem Dell doprinosi smanjenju emisije ugljenika, nastavljajući tradiciju posvećenosti zaštiti životne okoline.
Dell Inspiron 11 iz serije 3000 je pouzdan, ultra prenosni izbor za one koji su u pokretu tokom celog dana. Inspiron 11 poseduje ekran dijagonale 11,6 inča, touch tehnologiju za lakšu i intuitivnu kontrolu sa svih deset prstiju, kao i opciju redukovanja buke i dual-array mikrofone koji omogućavaju neverovatan zvuk pri web ćaskanju, čak i na javnim bučnim mestima. Inspiron 11 model, debljine 0,83 inča, poseduje težinu nešto preko 3,15 kg , dok ga životni vek baterije od čak 8 sati i 20 minuta čini idealnim za zabavu i povećanje produktivnosti u pokretu.
Inspiron 23 predstavlja najnoviji model u proširenom portfoliju Dell All-in-One računara sa elegantnim dizajnom. Uz Full HD rezoluciju, intuitivnu kontrolu sa svih deset prstiju i Windows 8 operativnim sistemom, Inspiron 23 poseduje i fleksibilno postolje koje olakšava svakodnevnu upotrebu. Korisnici mogu da pomeraju ekran, podešavajući željeni ugao za jednostavno touch iskustvo. Idealan za kućnu kancelariju ili dnevnu sobu, Inspiron 23 pruža moćno i prijatno iskustvo, savršeno se uklapajući u enterijer svojim elegantnim dizajnom.
Da bi se povećala raznovrsnost i performanse Inspiron laptopova, Dell nudi širok rang preporučenih značajnih dodataka. Kako bi integrisali u Inspiron laptop modele više tradicionalnih desktop podešavanja, kompanija je obezbedila dokove, dizajnirane za bežično povezivanje sa monitorima, bežičnom tastaturom i mišem. Takođe, nedavno predstavljeni Dell Touch monitori lako se povezuju sa novim Inspiron laptop računarima, pružaju mogućnost upravljanja dodirom na velikom ekranu.
Dell Inspiron 11 računari 3000 serije biće dostupni od 3. oktobra, dok će se modeli iz Inspiron 7000 serije naći na tržištu od 26. septembra 2013. godine. Korisnici širom sveta model Inspiron 23 All-in-One računara moći će kupe od 1. oktobra ove godine.

Povezana vest:  TECNO ponosno na vrhu - Dobitnik priznanja "Top 10 globalnih brendova pametnih telefona 2023. - 2024."