Dell Precision M3800 mobilna radna stanica Slika 1Nova ultra tanka i lagana radna stanica iz kompanije Dell

Kompanija Dell predstavila je radnu stanicu Dell Precision M3800, ultra tankog i laganog dizajna, čime je kompanija proširila svoju porodicu najmoćnijih radnih stanica. Kombinujući otmeni aluminijumski okvir i elegantan dizajn, kompanija Dell isporučuje savršeno rešenje za sve kojima su, pored snažnih performansi radne stanice, važni i prenosivost i izgled.

Novi Dell Precision M3800, 18 mm debljine i 1.88 kg¹ težine, ima ugrađen sistem za duplo hlađenje koje održava maksimalne performanse tokom rada, dok zahvaljujući NVIDIA® Optimus™ tehnologiji baterija može da traje i do deset sati i šest minuta². M3800 nudi višestruku podršku za spoljni monitor, uz opcioni uređaj Dell D3000 USB 3.0 Docking Station. Zbog korisnika kojima je potreban pristup velikim brzinama Ethernet priključka, svaki M3800 je standardno opremljen sa USB ulazom za RJ-45 dongle adapter. Pored toga, on poseduje i tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem, četiri USB PowerPort (tri USB 3.0 i jedan USB 2.0), veliku površnu za upravljenje na touchpad-u, HD video web kameru i Waves MaxxAudio Pro garnituru naprednih alata za audio podešavanja.

„Apsolutno fantastičan QHD+ ekran nam omogućava paralelno praćenje 1080p videa u punoj rezoluciji na jednom delu ekrana, dok pratimo napajanje podataka i ostale informacije. Ako pogledamo performanse, prostor i težinu koje ima, M3800 predstavlja pravu stvar za nas“, rekao je Stefen Tejlor, IT menadžer za Web usluge na Državnom univerzitetu u Apalačiju, SAD.

Povezana vest:  Samsung predstavio Galaxy Studio za Zimske olimpijske igre u Sočiju

Dell Precision M3800 je dostupan uz Windows 8.1 Pro (64-Bit) i genuine Windows 7 Professional (64-Bit) operativne sisteme, sa memorijom do 16GB³ i sa četvrtom generacijom Intel Core i7-4702HQ 8 threaded quad-core procesora sa brzinama do 3.2 GHz radnog takta za neprimetan rad profesionalnih softverskih aplikacija. M3800 poseduje NVIDIA Quadro® K1100M GPU grafičku platformu, što garantuje bogato vizuelno iskustvo sa intezivnom grafičkom softverskom aplikacijom.

Za upravljanje velikim bazama podataka u pokretu, M3800 nudi mogućnost višestrukog skladištenja konfiguracije, uključujući i do dva uređaja za skladištenje, sa maksimalnih 1.5TB⁴ prostora (HDD, SSHD, ili SSD), uz drajv od 2.5 inča, kao i jedan izdržljivi Mini-Card uređaj za skladištenje (mSATA). Uz ovu radnu stanicu je opciono moguće naručiti i Dell ProSupport program za premijum globalnu podršku tehničkih eksperata 24 sata dnevno.

Dell Precision M3800 ima i Corning Gorilla NBT Glass ekran osetljiv na dodir za svih pet prstiju za sve sisteme. Pregled detalja je veoma jednostavan na UltraSharp ekranu sa dijagonalom od 15.6 inča, dostupnom u QHD+ (3200 x 1800) rezoluciji. M3800 takođe može da bude uparen sa UltraSharp monitorom visokih performansi sa dijagonalom od 31.5 inča sa eksponencijalnom Ultra HD rezolucijom od 3840 x 2160.

Povezana vest:  Broj korisnika pogođenih finansijskim malverom porastao za 7% u prvoj polovini 2019. godine na 430.000

Preko inženjerskih i dizajnerskih aplikacija, Adobe Creative Cloud, Autodesk Entertainment Creation Suite i AutoCAD, Inventor i Revit, Avid Media Composer, Dassault Catia i Solidworks, PTC Creo, Siemens NX i TeamCenter, M3800 je podešen tako da može da ispuni najsloženije zahteve u multimedijalnoj industriji. M3800 takođe omogućava montažu videa tokom snimanja, prezentovanje CAD ideja klijentima u velikom stilu, kao i renderovanje 3D animacija i modelovanje tokom putovanja.

Dell Rocks ubrzao snimanje novog spota grupe Linkin Park

Kako bi snimili spot za pesmu „A Light That Never Comes“ u naprednoj 3D tehnologiji, bend Linkin Park je koristio Dell Precision radne stanice sa NVIDIA® Quadro® profesionalnim grafičkim procesorima. Ovi dobitnici Gremija su čak tri puta osvojili MTV nagradu za najbolji video, a imaju i višestruke nominacije za najbolje vizuelne i specijalne efekte. Imajući u vidu koliko ovaj bend ulaže u vizuelni identitet, nimalo ne čudi što su koristili upravo Dell Precision radne stanice, zahvaljujući kojim renderovanje 3D scena traje samo nekoliko sekundi.

Dostupnost i cene
Dell Precision M3800 će biti dostupan širom sveta od 14. novembra. Za dodatne informacije posetite www.dell.com/speedoflight.

Povezana vest:  Onlajn trgovina i finansijske službe – krađa bankarskih podataka

¹Početna težina sa 61 WHr baterijom i opciono mSATA. Watt Hour (WHr) nije indikacija za trajenje baterije. Težina varira u zavisnosti od konfiguracije i razlike u proizvodnji.
²Testirani sistem je opremljen memorijom od 16GB, Intel Core i7-4702HQ procesorom, NVIDIA® Quadro® K1100M od 2GB GDDR5 sopstvene memorije, 256GB mSATA, Quad HD+ i 91 WHr baterijom. Baziran na testiranju upotrebe Mobile Mark 2012 trajanja baterije na benchmark testu. Za više informacija o benchmark testu, posetite www.bapco.com. Rezultati testa bi trebalo da budu korišćeni samo za poređenje jednog proizvoda sa drugim i ne predstavljaju garanciju da će vaša baterija trajati isto. Trajanje baterije može da bude značajno kraće nego što to pokazuju rezultati testa, u zavisnosti od konfiguracije vašeg uređaja, softvera, upotrebe, operativnih uslova, kao i drugih faktora. Maksimalno trajanje baterije će opadati s vremenom i upotrebom.
³GB znači da je 1 billion bajtova i TB jednako jednom trillionu bajtova; značajna memorija sistema može da bude korišćena da podrži grafiku, zavisno od veličine sistema memorije i drugih faktora
4GB znači da je 1 billion bajtova i TB jednako jednom trillionu bajtova; stvarni kapacitet varira sa instaliranim materijalom i operativnom sredinom i biće manji.