Curved UHD TV105Samsung predstavlja prvi, najveći, zakrivljeniji UHD televizor dijagonale 105 inča

Samsung Electronics će javnosti predstaviti prvi, najveći zakrivljeni UHD televizor dijagonale 105 inča na sajmu CES 2014 u Las Vegasu.
Samsung je ove godine već prikazao svoju naprednu tehnologiju predstavljanjem prvog zakrivljenog UHD televizora dijagonale od 65 inča na sajmu IFA 2013. Sada će, kompanija Samsung, dokazati svoje neosporivo vođstvo na globalnom tržištu TV uređaja prikazivanjem svog zakrivljenog UHD televizora od 105 inča na Sajmu potrošačke elektronike – CES 2014.
Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV koristi novi, zaštićeni algoritam za kvalitet slike, koji omogućava optimalni prikaz boje i naglašen osećaj dubine slike. Kako je zakrivljena ploča dodatno poboljšana, a uređaju je dodata i tzv. kružna tehnologija, ova kombinacija unapređene zakrivljene ploče sa algoritmom za veći kvalitet slike omogućava korisniku da se u potpunosti uživi u sadržaj, donoseći mu ultimativni doživljaj gledanja televizije.
S obzirom na to da Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV donosi skoro dvostruko živopisniju i kvalitetniju sliku kada se posmatra sa strane, omogućava i najbolji mogući doživljaj gledanja TV programa bez obzira na ugao gledanja. Ovaj 105-inčni televizor takođe se odlikuje ‘Quadmatic Picture Engine’ algoritmom koji omogućava da se svi sadržaji prikazuju u kvalitetu slike koji odgovara ultra visokoj definiciji (UHD), bez obzira na izvor sadržaja. Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV može da se pohvali ekranom sa 11 miliona piksela, rezolucije 5120 x 2160 sa odnosom 21:9.
„Veoma smo srećni što ćemo predstaviti 105-inčni zakrivljeni UHD TV, kulminaciju Samsungovog napretka, nakon što smo svetu predstavili prvi zakrivljeni UHD TV na sajmu IFA 2013“ izjavio je HS Kim, izvršni potpredsednik za vizuelne displeje kompanije Samsung Electronics. „Na sajmu CES 2014. doživećete neponovljivo iskustvo gledanja zakrivljenog televizora optimizovanog za gledanje programa u domovima korisnika.“
Samsungov 105-inčni zakrivljeni Ultra HD TV biće izložen na Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show 2014) koji se održava u Las Vegasu od 7. do 10. januara 2014. godine.

Povezana vest:  Nokia Pacman šampionat u Beogradu