Sony Smartband LSIgra bez granica uz Sony

Kompanija Sony prikazala je svoje najnovije proizvode na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu – od 4K televizora najviše rezolucije, preko najrazličitijih vrsta fotaparata, pametnih telefona koji će promeniti svet mobilne komunikacije, sve do SmartWear uređaja koji će stvoriti nov koncept životnog stila. Kao kompanija koja je oduvek bila odana svojim kupcima i trudila se da sve njihove želje pretvori u stvarnost, linija Sony proizvoda predstavljena na ovogodišnjem CES-u fokusira se na centralnu ideju – Play. Nova dimenzija zabave koju donose predstavljeni uređaji pomeriće granice vaših nezaboravnih trenutaka na viši nivo!
„Značenje ove ideje može da se prenese na različite situacije: od uživanja u muzici, snimanja sportskih događaja bez obzira da li ste u gledalištu ili na terenu, do jednostavnog pritiskanja dugmeta na vašem omiljenom uređaju, ali, iznad svega, odnosi se na zabavu“, rekao je Majk Fasulo, predsednik i direktor operacija kompanije Sony Electronics. „Naši novi proizvodi su dizajnirani tako da dodatno ulepšaju zabavne trenutke koje naši potrošači toliko vole. Oni predstavljaju suštinu naše stalne težnje ka napretku. Kombinujući tehnologiju i emociju oni izazivaju uzbuđenje kakvo samo Sony može da probudi“.
Na ovogodišnjem CES-u, Sony kombinuje sadržaj i Internet servise sa proizvodima, kako bi stvorio impresivno i dinamično iskustvo, bez obzira na to da li ste kod kuće ili napolju.

4K televizori i sadržaji

Asortiman 4K proizvoda kompanije Sony obuhvata sve aspekte prikazivanja, produkcije i uživanja u sadržaju, uz pomoć novih televizora raznih veličina, prvog 4K media plejera na svetu i 4K kamera.
Sony liniju 4K Ultra HD BRAVIA televizora, koja se stalno širi, predvodi model X95 sa dijagonalom od 85 inča. Ovaj model karakteriše X-tended Dynamic Range PRO tehnologija, koja jedinstvenim pozadinskim osvetljenjem pojačava kontrast između svetlijih boja i dubljih crnih tonova.
4K Ultra HD BRAVIA televizorima se pridružuje i X9 serija, poznata po svom inovativnom Wedge dizajnu koji štedi prostor, bez obzira da li se TV nalazi na zidu ili postolju, dok ugrađeni woofer, subwoofer i visokofrekventni zvučnici pružaju moćniji i bogatiji zvuk. Zajedno sa novom Sony 4K BRAVIA X85 serijom modela, svi ovogodišnji 4K BRAVIA televizori imaju ugrađen i 4K 60P HEVC dekoder, koji olakšava puštanje 4K sadržaja.
Sony je takođe predstavio i četiri nova BRAVIA Full HD televizora, koja su prikazana u novim veličinama i sa novim opcijama za gledanje, još interaktivniji od prethodnih modela. Osim toga, svaki je obogaćen i X-Reality™ PRO tehnologijom koja poboljšava preciznost slike, omogućavajući realističan prikaz. Kako bi kupcima pružio još veći izbor 4K sadržaja, Sony sarađuje sa raznim kompanijama poput 500px, YouTube i drugih. Da bi fenomenalan 4K sadržaj učinio dostupnim za BRAVIA televizore, Sony sarađuje i sa kompanijom Netflix, kao i sa PlayMemories Online servisom za BRAVIA televizore u više od 27 zemalja i regiona.

Povezana vest:  TECNO ponosno na vrhu - Dobitnik priznanja "Top 10 globalnih brendova pametnih telefona 2023. - 2024."

Digitalna fotografija

Prethodne godine kompanija Sony napravila je ozbiljan napredak u oblasti digitalne fotografije, od QX serije do full frame α 7/α 7R fotoaparata sa izmenjivim objektivima i RX10 modela.
Novi α5000 model je najmanji i najlakši APS-C fotoaparat sa izmenjivim objektivom. Ovaj model bez ogledala kombinuje Wi-Fi opcije i NFC tehnologiju i savršen je za ljubitelje fotografije koji žele aparat malih dimenzija. Veliki broj PlayMemories aplikacija, besplatnih i onih koje mogu da se kupe, pružaju mogućnosti raznih efekata i servisa.
Kada je reč o kamerama, pored poznatog FDR-AX1E 4K modela, novitet je model FDR-AX100E, koji je za približno 75 odsto manji i 66 odsto lakši. Ova kamera se odlikuje 1,0“ CMOS senzorom slike i BIONZ X procesorom, što omogućava poboljšan kvalitet slike, čak i pri slabom svetlu. Veliki prečnik ZEISS objektiva je idealan za snimanje video zapisa, a Wi-Fi i NFC tehnologija omogućavaju brzo i lako povezivanje sa drugim uređajima, kao što su pametni telefoni ili tableti. Kamera takođe može i da konvertuje 4K sadržaj u nižu rezoluciju.
Nova Action Cam kamera (model HDR-AS100VR) poseduje BIONZ X procesor slike, novi objektiv i senzor slike, što značajno pobošljava kvalitet snimaka, a veliki broj frejmova omogućava pravljenje video zapisa u slow motion režimu. Najnoviji model je otporan na prskanje vode, pa mu nije potrebna dodatna zaštita. Uz pomoć Live-View daljinskog upravljača, korisnici mogu da kontrolišu do pet HDR-AS100V modela i da uporedo snimaju. Daljinski upravljač može da se koristi i za druge Sony uređaje za digitalnu produkciju slike, kao što su α, QX, Handycam i Cyber-shot linije.

Povezana vest:  Novi Intel® Xeon® procesori pomeraju granice računarstva „mission critical”

Igrajući se sa novim tehnologijama

Sony je takođe prikazao dva nova prototipa, koji prate koncept „Play“. Od sada ćete moći da prikačite Head Tracker senzor na HMZ-T3W displej za glavu, koji registruje pokrete korisnika menjajući perspektivu sa levo na desno, gore ili dole. Zahvaljujući Head Tracker tehnologiji, korisnici će video zapise zabeležene ActionCam kamerom moći da gledaju iz različitih uglova, jednostavnim pomeranjem glave.
Još jedan novi prototip kompanije Sony je Tennis Sensor. Reč je o senzoru koji može da se zakači na teniski reket radi analiziranja teniskog udarca korisnika i beleženja informacija poput brzine udarca i brzine kojom se loptica kreće, koje kasnije mogu da se prikažu i na pametnom telefonu.

Audio

Posebno mesto u srcu kompanije Sony još od njenih početaka zauzimala je audio tehnologija, što dokazuje i prošlogodišnje predstavljanje High-Resolution zvučnika. Na ovogodišnjem CES-u, Sony je prikazao najnoviju liniju High-Resolution audio proizvoda i opravdao svoju lidersku poziciju u ovoj oblasti, otkrivajući i nove proizvode, uključujući ZX1 Walkman®, SRS-X9 bežične zvučnike, PC i kućne zvučnike, kao i sisteme kućnih bioskopa.

Sony mobilna tehnologija

Sony je predstavio i inovacije iz oblasti mobilne tehnologije, predvođene Xperia Z pametnim telefonom. Seriji Xperia pametnih telefona pridružio se i Xperia Z1s, opremljen kamerom najnovije tehnologije, koja je obogaćena G objektivom, Exmor RS senzorom slike za mobilne telefone i BIONZ procesorom za mobilne uređaje.
Xperia Z1s pruža potpuno novo iskustvo kada su u pitanju kamere na pametnim telefonima, jer se odlikuje novim Social Camera aplikacijama, koje uključuju i pozadinski defokus kako bi fotografijama pružio kreativni izgled. Ovo je prvi pametni telefon koji poseduje PlayStation® aplikaciju, zarad bogatijeg iskustva igranja PS4. Za sve one koji su ljubitelji manjih telefona, Xperia Z1 Compact model sadrži sve karakteristike i tehnologije Z1 modela, samo u veličini koji staje na dlan, dostupan u četiri boje i opremljen NFC tehnologijom. Prebacivanje na Xperia platformu je sada još lakše uz pomoć Xperia Transfer Mobile tehnologije, brzog i lakog rešenja za prenošenje kontakata, muzike, slika, aplikacija i još mnogo toga, sa jednog na drugi Android ili iOS telefon, bez upotrebe kompjutera.
Kao dodatak pametnim telefonima, kompanija Sony najavljuje nove linije SmartWear proizvoda. Prvi proizvod je SmartBand narukvica, koja će korisnicima omogućiti da svakodnevno beleže svoje aktivnosti kako bi one bile vizuelno predstavljene u Lifelog aplikaciji. „Korisnici mogu da se prisećaju starih uspomena, na najbolji način iskoriste sadašnjost i planiraju budućnost“, rekao je Kunimasa Suzuki, izvršni direktor, izvršni potpredsednik, predsednik i CEO kompanije Sony Mobile Communcations. „SmartWear pokazuje da je život mnogo više od broja koraka koji načinite. Bitne su emocije i zabava, ne samo šta radite, već i kako se osećate. Život čine koraci, ali i mnogo važnije od toga – čine ga stvari koje vas pokreću“.
Od sveta 4K rezolucije, koji se stalno uvećava, preko stvaranja novog zvuka uz pomoć tehnologije visoke rezolucije, digitalne fotografije, sve do velikog broja prenosivih uređaja na CES-u2014, Sony je potvrdio svoja ulaganja u revoluciju usluga i zabave za svakog od nas.

Povezana vest:  LG najavio organizacione i kadrovske promene u cilju daljeg razvoja kompanije